Grassroots > Ženski nogomet

Novo natjecanje uz potporu Fife

Premijera Prve HNŽL
za pionirke i
kadetkinje

21.09.2020.
Premijera Prve HNŽL za pionirke i kadetkinje
foto: Dražen Patarčić/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvoga kola novog nacionalnog natjecanja za djevojke, Prve HNŽL za pionirke (U15) i kadetkinje (U17), koja su pokrenuta i financirana iz FIFA Forward 2.0 programa, a koja uključuju sudjelovanje 12 klubova u svakoj kategoriji.

Klubovi će se u premijernoj sezoni natjecati po sustavu “svatko sa svakim”, a pritom će prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji ponijeti titulu prvaka, a posljednjeplasirane ispasti u jednu od triju regionalnih liga koje će zaživjeti od iduće sezone. Prvoplasirane ekipe u regionalnim ligama na kraju iduće sezone igrat će kvalifikacijski turnir, pobjednici kojega će ostvariti plasman u Prvu HNŽL.

foto: Dražen Patarčić/HNS

Temeljem dugogodišnjih odličnih iskustava s organizacijom nacionalnih natjecanja mladeži u muškoj konkurenciji, Hrvatski nogometni savez napravio je iskorak i po pitanju ženskog nogometa kao još jedan vid popularizacije i promidžbe među pripadnicama “ljepšeg spola”.

foto: Dražen Patarčić/HNS

U posljednje smo vrijeme puno ulagali u ženski nogomet i to nam se uvelike isplatilo. Nastavit ćemo i dalje ulagati, pogotovo po pitanju mladeži. Jedan smo program već počeli provoditi, a odnosi se na održavanje nacionalnih liga za djevojke uzrasta U15 i U17 u natjecateljskim godinama 2020./21., 2021./22. i 2022./23., drugi se program tiče U14 i U16 međužupanijskih selekcija djevojčica za razdoblje do 31. prosinca 2022. godine. Jednostavno, mora se promijeniti svijest o ženskom nogometu.”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. 

 

foto: Dražen Patarčić/HNS

Rezultati

Prva HNŽL, pionirke, 1. kolo: Agram - Katarina Zrinski 17:0, Dinamo - Osijek 4:2, Split - Rijeka 1:0, Donat - Međimurje-Čakovec 2:1, Marjan - Neretva 14:0, Viktorija - Gorica 3:0.

Prva HNŽL, kadetkinje, 1. kolo: Agram - Katarina Zrinski 31:0, Dinamo - Osijek 1:7, Split - Rijeka 2:8, Donat - Međimurje-Čakovec 1:1, Marjan - Neretva 5:6, Viktorija - Gorica 5:3.

foto: Dražen Patarčić/HNS

 

 

 

Još vijesti