HNS

Uspješan vikend

Video: U Medulinu
održan seminar sudaca
HT Prve lige

12.01.2021.
Video: U Medulinu održan seminar sudaca HT Prve lige
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu proteklog je vikenda održan seminar nogometnih sudaca Hrvatski telekom Prve lige (elitne, prve i druge skupine).

Seminar je u cijelosti provela Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza u sastavu Ante Kulušić (predsjednik), Draženko Kovačić (član), Domagoj Vučkov (član), Ante Vučemilović Šimunović ml. (član), Vlado Svilokos (član), Igor Pristovnik (voditelj odjela nogometnih sudaca), Ivan Novak (povjerenik za određivanje sudaca Prve HNL), odnosno Marijan Dobrović (stručni suradnik), Tomislav Vlahović (liječnik), Tomislav Šetka (VAR instruktor) i Bruno Marić (VAR instruktor).

Posebni gosti seminara bili su izvršni direktor HNS-a, Marijan Kustić, i koordinator natjecanja HNS-a, Neven Šprajcer. Kustić je u pozdravnom obraćanju polaznicima seminara naglasio važnost edukacije hrvatskih sudaca i pohvalio uspješno suđenje u jesenskom dijelu sezone i to u vrlo izazovnim uvjetima, pohvalio funkcioniranje VAR-a te poželio kvalitetan rad na seminaru i uspješan proljetni nastavak sezone.

Stručna predavanja na seminaru održali su Draženko Kovačić (Prekršaji igranja rukom), Vlado Svilokos (Procjena prekršaja), Ante Vučemilović Šimunović ml. (Situacije u kaznenom prostoru), Tomislav Šetka (Zaleđe), Domagoj Vučkov (Prekršaji i nesportska ponašanja) i Bruno Marić (Komunikacija i suradnja VAR sobe i sudaca na terenu za igru).

U okviru seminara održana su i uobičajena fitness testiranja sudaca, SDS intervalni test za glavne, odnosno ARIET test za pomoćne suce. Sve polaznike seminara očekuje i testiranje iz Pravila nogometne igre, u “online” formatu u terminu koji će biti zakazan naknadno. U kontekstu pandemije koronavirusa polaznici seminara bili su podijeljeni u tri skupine uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. 

Još vijesti