HNS

Nova platforma

Ivan Rakitić prvi
gost Fifa Sounda

13.01.2021.
Ivan Rakitić prvi gost Fifa Sounda
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, danas prvotimac Seville, bio je prvi gost podcasta FIFA PlayOn u okviru FIFA Sounda, zabavne strategije koju je jutros pokrenula Međunarodna nogometna federacija kako bi ljubiteljima nogometa i glazbe, glazbenicima i igračima, omogućila povezivanje kroz sport i glazbu.

 

FIFA Sound debitirat će serijom podcasta od osam epizoda, koje vode Liam Payne, poznati engleski glazbenik i nekadašnji član boy benda One Direction, i broadcaster Jaydee Dyer. Podcast FIFA PlayOn spojit će najbolje nogometaše s najvećim svjetskim glazbenicima. Rakitić je tijekom polusatnog razgovora predstavio svojih šest najdražih pjesama i objasnio njihovu važnost, objasnio važnost glazbe u svakodnevnom životu i povezao spomenute pjesme s nekim dragim uspomenama u svojoj bogatoj igračkoj karijeri. Ovo je, dakle, Ivanov izbor: Nicky Jam “El Perdón”, Camilo “Tutu”, Manuel Carrasco “Que bonito es querer”, David Bisbal “Mi princesa”, Shakira i Malouma “Chantaje”, odnosno Alejandro Sanz “Mi persona favorita”.

“El Perdón je bila moja odabrana pjesma kad sam bio u hrvatskoj reprezentaciji, “Tutu” smo moja supruga i dvije kćeri najviše slušali tijekom tromjesečne karantene, “Che bonito es querer” je zajednička pjesma supruge i mene još iz razdoblja kad smo pripremali vjenčanje, “Mi princesa” je prva pjesma koju sam pjevao supruzi, “Chantaje” sam odabrao iz razloga jer je supruga tijekom naših godina postala jako dobra prijateljica sa Shakirom, baš kao što smo Pique i ja razvili veliko prijateljstvo, a “Mi persona favorita” je pjesma kojom je starija kći “zarazila” mlađu pa je objema postala najdraža.”, objasnio je svoj izbor Ivan Rakitić, koji se još jednom dotaknuo i svog najvećeg uspjeha u karijeri osvajanjem srebrne medalje za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

“Taj trenutak kada uoči utakmice krene hrvatska himna… To je osjećaj koji se ne može opisati riječima. Dakle, utakmica još nije ni počela, a već doživiš nešto neopisivo. Mi jesmo izgubili finale od Francuske, ali naš najveći uspjeh je, zapravo, činjenica da smo svojim igrama i ponašanjem uspjeli u tome da su nas zavoljeli ljubitelji nogometa širom svijeta i da su navijali za nas u finalu. I naravno, uspjeli smo svoj narod učiniti sretnim i ponosnim za sva vremena.”, rekao je Rakitić, najavljen kao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu u proteklom desetljeću.

Jean-François Pathy, Fifin direktor marketinga FIFA-e, pojasnio je da je cilj projekta obuhvatiti što veći broj ljudi širom nogometnog svijeta.

“Naš je cilj bio spojiti nogomet i glazbu, dva univerzalna jezika koji imaju moć stvaranja emocija bez premca i prirodno je spojiti ih. Bilo je fantastično vidjeti entuzijazam oko pokretanja ove strategije, uzbuđeni smo zbog prilika koje nam predstoje kako bismo povezali ljude kroz nadahnjujuće ljudske priče.”, rekao je Pathy.

Podcast PlayOn dostupan je za streaming na Spotifyu, Apple Podcastu, Googleu Podcastu i Amazon Musicu i ostalim podcast playerima.

Još vijesti