Reprezentacija > Muška > U-21

Prvijenac za Atalantu

Šutalo: "Možda ovaj
gol nešto promijeni
pa počnem više
igrati"

15.01.2021.
Šutalo: "Možda ovaj gol nešto promijeni pa počnem više igrati"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Boško Šutalo dočekao je svojih “pet minuta” u Atalanti. Branič mlade hrvatske U-21 reprezentacije postigao je prvijenac za momčad iz Bergama u osmini finala talijanskog Kupa protiv Cagliarija (3:1) i potvrdio plasman Atalante u četvrtfinale.

Udarac iz kuta i - klasično zakucavanje! 

“Evo, i to se dogodilo. Ne zabijam baš često pa onda dobro upamtim svaki gol, ha, ha, ha…”, kaže Boško Šutalo, pogotkom kojega je nastavljena svojevrsna hrvatska tradicija. Naime, kad je Atalanta posljednji put u osmini finala talijanskog Kupa igrala s Cagliarijem i pobijedila, strijelac za “crno-plave” bio je - Mario Pašalić! Dogodilo se to na isti dan, 14. siječnja, ali prije dvije godine.

“Da, da, odmah su mi rekli za taj podatak. U mom slučaju je, međutim, puno važnije da sam konačno zaigrao, nego što sam postigao pogodak. Nedostaje mi više utakmica, ali valjda je to cijena mog igračkog razvoja u Atalanti. Kako je Mario? Počeo je trenirati s momčadi poslije operacije sportske hernije, uskoro bismo ga mogli očekivati na terenu.”.

Bošku je ovo bio tek šesti nastup za Atalantu, drugi u kojem je upisao punu minutažu. Prije toga je cijelu utakmicu odigrao još u rujnu prošle godine u prvom prvenstvenom kolu protiv Torina, a u međuvremenu je do ovog susreta s Cagliarijem na terenu sveukupno proveo samo 78 minuta. Premalo za igrača takve kvalitete i perspektive.

“Želim igrati, ne bi mi problem bio otići negdje na posudbu, ali klupski čelnici me ne puštaju. Ne, nisam izgubio volju, treniram odlično, dajem maksimum, da nije tako, ne bi me trener stavio u momčad protiv Cagliarija. Međutim, očito se do daljnjega moram povoditi onom poslovicom strpljen - spašen. Tko zna, možda ovaj gol nešto promijeni pa počnem više igrati.”.

Za izbornika mladih Vatrenih, Igora Bišćana, izuzetno je važno da hrvatski reprezentativci u natjecateljskoj formi dočekaju skorašnje Europsko prvenstvo u ožujku, tim više što momčad neće imati priliku dugo biti zajedno prije nastupa na Euru.

“Da, ovo će Europsko prvenstvo po mnogo stvari biti specifično, igra se u dva dijela i u razdoblju kada su u tijeku nacionalna prvenstva. Mislim da ćemo se mi okupiti tek nekoliko dana prije prve utakmice, ali kako svima, tako i nama. U svakom slučaju, očekuju nas velika iskušenja. Izvukli smo vrlo jaku skupinu u kojoj ćemo igrati s Portugalom, Švicarskom i Engleskom. Dobra je stvar što ćemo sve tri utakmice igrati u Sloveniji, u Kopru, gdje bismo se trebali osjećati kao da igramo kod kuće.”.

Nadarena generacija će, bez obzira na snagu protivnika, imati što reći na Euru.

“Stvarno bi bila velika šteta da nismo uspjeli izboriti nastup na Europskom prvenstvu, jer je naša generacija stvarno vrlo kvalitetna. I ne samo to, baš smo prava klapa, na terenu i van terena. Vjerujem da će to naše zajedništvo doći do punog izražaja na Euru.”, zaključio je Boško Šutalo.

Još vijesti