Reprezentacija > Muška > U-21

U četiri slovenska grada

Postani volonter na
U-21 Europskom
prvenstvu

22.01.2021.
Postani volonter na U-21 Europskom prvenstvu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Ovogodišnje Europsko prvenstvo igrača do 21 godine bit će održano u Hrvatskoj susjednim državama, Sloveniji i Mađarskoj, a Nogometni savez Slovenije (NZS) poziva sve zainteresirane da se prijave za volontiranje u četiri slovenska grada domaćina. Potencijalnim volonterima iz Hrvatske svakako je najzanimljiviji Kopar gdje će hrvatska mlada reprezentacija odigrati sve tri utakmice u skupini.

"Oduvijek te zanimalo što je sve potrebno za organizaciju nogometnog turnira? Želiš li saznati kako utakmicu doživljavaju fotograf, maskota ili drugi sudionici nogometne utakmice? Želiš li izbliza na djelu promatrati najbolje mlade igrače u Europi?
Ako si na pitanja odgovorio/odgovorila glasnim DA!, pridruži se i postani volonter na Europskom prvenstvu do 21 godine!"


Volonteri na Uefinom U-21 Europskom prvenstvu

UEFA već godinama omogućuje široj javnosti da se izbliza upozna s organizacijom većih sportskih događaja pod okriljem europske nogometne federacije. Tu jedinstvenu mogućnost imaju i volonteri koji bi se željeli izbliza upoznati s organizacijom Uefinog Europskog prvenstva do 21 godine, koje će u ožujku i lipnju 2021. godine organizirati Slovenija i Mađarska.

Prvi put dosad na EP-u će sudjelovati 16 ekipa iz cijele Europe. Prvenstvo će biti održano u dva dijela - grupna faza u ožujku 2021., a završne bitke od 31. svibnja do 6. lipnja.

Volonterski program u Sloveniji pod okriljem Uefe provodi Nogometni savez Slovenije radi stvaranja entuzijastične i motivirane ekipe volontera koji će pomagati u mnogim područjima organizacije. NZS svim sudionicima želi osigurati jedinstveno i nezaboravno iskustvo, koje bi u budućnosti moglo potaknuti još više volontera da pomažu u organizaciji sportskih događaja.

Na Uefinom Europskom prvenstvu do 21 godine u Sloveniji i Mađarskoj sudjelovat će oko 600 volontera.

PRIJAVA

Prijava za sudjelovanje na EP-u moguća je preko internetske aplikacije na UEFA-inu portalu. Prijave su moguće za pojedinu lokaciju (Kopar, Celje, Maribor, Ljubljana) i za pojedino područje rada.

Za volontere se mogu prijaviti svi koje zanima sudjelovanje u organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja koje će organizirati Slovenija i spremni su uložiti svoju strast i energiju u taj događaj. Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

- 10. ožujka 2021. imati 18 godina (ili više)
- imati vremena za sudjelovanje na intervjuima (online) i treninzima prije početka natjecanja
- biti dostupni za pomoć na prvenstvu tijekom tri dana natjecanja
- znati engleski jezik.

Prijave su moguće do 31. siječnja 2021. Više informacija dostupno je na elektroničkoj adresi: prostovoljci@ep-u21.si


Što dobiva volonter?

Volonteri će u sklopu sudjelovanja na Prvenstvu imati pravo na nekoliko benefita:

- volontersku uniformu
- mogućnost besplatnog javnog prijevoza u gradu domaćinu
- hranu i piće
- osiguranje tijekom sudjelovanja na Prvenstvu
- osposobljavanje za rad na određenom području
- i još mnogo toga...

Sudjelovanje u volonterskom programu više je od prethodno navedenih koristi jer će volonteri imati mogućnost vidjeti organizaciju velikog prvenstva izbliza te s drugim volonterima dijeliti nezaboravno iskustvo. Postat ćete dio Uefine organizacijske ekipe i pridonijeti provedbi jednog od najvećih sportskih događaja u Sloveniji.

Selekcijski postupak

Selekcijski postupak počinje prijavom za volontera preko internetske aplikacije. Prijave su otvorene do 31. siječnja 2021. Prijavljeni kandidati bit će pozvani na internetski intervju (siječanj – veljača 2021.) koji će trajati najviše 30 minuta. Intervju pruža mogućnost za upoznavanje uživo te za davanje dodatnih informacija u vezi s radom na prvenstvu.

Dostupno je 12 područja rada s ukupno 14 različitih radnih zadataka. Kandidati u sklopu prijave biraju područje rada na kojem bi željeli raditi, a u izbornom postupku moguća je zamjena područja (ako je za određeno područje zanimanje veće od broja raspisanih mjesta). Kandidati će potvrdu područja i raspored rada primiti najkasnije do kraja veljače 2021.

Volonteri moraju biti dostupni za pomoć na Europskom prvenstvu od 19. do 31. ožujka 2021. godine (Kopar, Celje, Maribor, Ljubljana) te od 31. svibnja do 7. lipnja 2021. godine (Maribor, Ljubljana). Neka područja rada povezana su s danima održavanja utakmica (tri po pojedinoj lokaciji), a neka zahtijevaju veću dostupnost. Više informacija u vezi s dostupnošću po pojedinom području bit će dostupno u intervjuu.

Volonter može biti na raspolaganju samo za jedno područje rada, osim u slučaju volontera koji sudjeluju u području Upravljanje volonterima. Oni mogu uskočiti i na drugim područjima rada.

Područja rada

Područja rada koja su dostupna u sklopu U-21 Europskog prvenstva:

1) Akreditacije (Accreditation)
2) Antidoping
3) TV (Broadcast Operations)
4) Svečanosti (Ceremonies)
5) Marketinške aktivnosti (Commercial Operations)
6) Transport (Event Transport)
7) VIP (Guest Management & Protocol)
8) Organizacija utakmica (Match Organisation)
9) Mediji (Media Services & Operations)
10) Ulaznice (Ticketing)
11) Upravljanje mjestom održavanja (Venue Management)
12) Upravljanje volonterima (Volunteer Management).

Poveznica na aplikaciju za prijave: https://under21.nzs.si/prostovoljci/

Još vijesti