Reprezentacije

Perić i Jelovčić režirali slavlje

Video: Hrvatska
preokretom u zadnjih
pet minuta pobijedila
i Ukrajinu

03.03.2021.
Video: Hrvatska preokretom u zadnjih pet minuta pobijedila i Ukrajinu
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska futsalska reprezentacija u izvrsnom je osječkom dvoboju s Ukrajinom upisala i treću kvalifikacijsku pobjedu na putu prema Europskom prvenstvu.

HRVATSKA - UKRAJINA 3:2 (1:2)
Kvalifikacije za EP u futsalu 2022., Skupina 1.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: S. Vrijens, J. Boelen (Belgija)

Strijelci: 1:0 - J. Suton (2'), 1:1 - Pediaš (9'), 1:2 - Malyško (19'), 2:2 - Jelovčić (35'), 3:2 - Perić (38')

Žuti kartoni: Perić (29')

Hrvatska: Luketin, Matošević, Jelovčić, Perić, J. Suton; Primić, Čekol, Jurlina, Kanjuh, Kustura, Marinović, Gudasić, Horvat, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.

Ukrajina: Cypun, Myk. Grycyna, Korsun, Šoturma, Zvaryč; Suhov, Malyško, Jeromin, Mykytiuk, Myh. Grycyna, Žurba, Fareniuk, Pediaš, Kuz. Izbornik: O. Kosenko.

foto: Drago Sopta/HNS

Po uspješnom otvaranju kvalifikacijskog ciklusa za EP 2022. godine, uz pobjede protiv Albanije i Danske, izabranici Marinka Mavrovića dočekali su glavnog konkurenta za prvo mjesto, reprezentaciju Ukrajine.

Susret u Osijeku nije mogao početi bolje po Hrvatsku: već u drugoj minuti Suton završava brzu akciju za vodstvo. Međutim, Pediaš u devetoj minuti iz daljine pogađa za izjednačenje, a Malyško nedugo prije odlaska na odmor matira Luketina za prednost Ukrajine (2:1).

Taj je rezultat na semaforu stajao sve do posljednjih pet minuta utakmice. Tada Perić prvo asistira Jelovčiću za 2:2, da bi potom zamijenili uloge - Jelovčić je poslužio Perića, koji skreće loptu u mrežu za konačni preokret i vrijednu hrvatsku pobjedu (3:2).

foto: Drago Sopta/HNS

U drugoj današnjoj utakmici Skupine 1 Danska je pobijedila u Albaniji 3:1, a Hrvatska već u nedjelju, 7. ožujka ponovno igra s Ukrajinom, ovoga puta u Zaporožju.

Kvalifikacije za Futsal EURO, Skupina 1:
1. Hrvatska 9 (3)
2. Ukrajina 3 (2)
3. Danska 3 (2)
4. Albanija 0 (3)

foto: Drago Sopta/HNS

03.03.2021., Gradski Vrt Hall, Osijek. Gledatelja: 0
Suci: Stefan Vrijens (BEL), Juan Boelen (BEL), Nikola Jelić (CRO)
Četvrti sudac: Mislav Džeko (CRO)
Hrvatska
3
Ukrajina
2
1Žarko Luketin1Kyrylo Tsypun
2Vedran Matošević7Mykola Grytsyna
7Franco Jelovčić
34'
13Ihor Korsun
9Luka Perić
28'
37'
14Petro Shoturma
11Josip Suton
1'
19Mykhailo Zvarych
Pričuvni igrači
12Zoran Primić2Oleksandr Sukhov
3Kristian Čekol3Serhii Malyshko
18'
4Josip Jurlina4Oleh Yeromin
5Davor Kanjuh6Mykola Mykytiuk
6Duje Kustura9Mykhailo Grytsyna
8Dario Marinović10Serhiy Zhurba
14Nikola Gudasić11Artem Fareniuk
15Matej Horvat17Oleksandr Pediash
8'
16Antonio Sekulić18Taras Kuz
Treneri
Marinko MavrovićOleksandr Kosenko (Ukraine)

Hrvatska futsalska reprezentacija sutra u Osijeku od 19.30 sati uz izravan prijenos na HNTV-u protiv Ukrajine igra važnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2022. godine.

 

Prvi je to od dvaju vezanih susreta s izravnim konkurentom za prvo mjesto u skupini 1, idući se igra u Zaporožju već u nedjelju.

“Da, mogli bismo reći da je to prva meč-lopta, iako moramo biti spremni na sve scenarije. U svakom slučaju, puno će nam lakše biti s Ukrajinacima igrati u Osijeku, nego u Zaporožju. Domaći parket nam znači jako puno.”, kaže hrvatski izbornik Marinko Mavrović, koji je uoči dviju najvažnijih kvalifikacijskih utakmica ostao bez Tihomira Novaka, Kristijana Postružina i Stjepana Perišića.

“Na žalost, puno će nam nedostajati Novak, Postružin i Perišić, riječ je o trojici stožernih igrača čiji će se izostanak itekako osjetiti. Da stvar bude gora, Matej Horvat je dobio jak udarac u nožni palac, a više nemamo pravo na zamjenu. Što je, tu je, nemamo namjeru kukati, ono što nas raduje jest činjenica da je Dario Marinović u odličnoj formi, da su Perić i Matošević s Dobovcem izborili nastup na završnom turniru Lige prvaka, a da se Josip Suton preporodio u Italiji. Jednako tako, puno očekujem od mladih igrača Čekola, Jurline, Sekulića i Gudasića. Postavit ćemo se agresivno i čvrsto, jedva čekam da počne utakmica.”.

Hrvatsku čeka vrlo nezgodan suparnik, koji je svoju snagu potvrdio uvjerljivom gostujućom pobjedom nad Albanijom (10:3).

“Ukrajinci nam ne leže, iako će nam olakotna okolnost biti činjenica da i oni imaju određenih problema s igračkim kadrom. Ostali su bez vrlo važnog igrača, pivota Bilotserkivetsa. Međutim, bez obzira na to, riječ je o vrlo jakoj momčadi, fizički i taktički na vrlo visokoj razini. Ukrajinci su brzi i eksplozivni, imaju brzi ritam dodavanja i drže ritam tijekom cijele utakmice. Analizirali smo njihovu utakmicu protiv Španjolaca koje su uspjeli natrčati, što nije nimalo jednostavno. Dakle, neće biti lako, ali naravno da će se u utakmici i nas nešto pitati. Svjesni smo da ćemo napraviti veliku stvar u slučaju pobjede.”, zaključio je Mavrović. 

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll