Reprezentacija > Futsal > Muška

Kapa do poda

Mavrović: "Bacamo se
na glavu jedni za
druge"

03.03.2021.
Mavrović: "Bacamo se na glavu jedni za druge"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski futsalski izbornik Marinko Mavrović i kapetan reprezentacije Franco Jelovčić prokomentirali su dramatičnu kvalifikacijsku pobjedu protiv Ukrajine.

U osječkoj dvorani Gradski vrt Hrvatska je rano povela protiv Ukrajine, da bi na odmor otišla sa zaostatkom, a u samoj je završnici uslijedio pobjednički preokret te su izabranici Marinka Mavrovića upisali i treću kvalifikacijsku pobjedu (3:2).

"Jako sam zadovoljan, dečkima svaka čast i kapa do poda. Pokušavali smo držati visoki ritam tijekom cijele utakmice, što nije lako protiv Ukrajine. Nemamo često jake utakmice, ali dali smo sve od sebe. Pohvalio bih Josipa Sutona, koji je odigrao fenomenalno. Ne sjećam se kada je odigrao tako dobro, a dočekali smo i Perića. Svi su dali veliki obol", rekao je izbornik poslije utakmice za HNTV.

"Imamo dobru atmosferu, bacamo se na glavu jedni za druge, igramo ponosno i tada rezultat neće izostati", dodao je.

foto: Drago Sopta/HNS

Već u nedjelju slijedi novi okršaj s Ukrajincima, na gostovanju u Zaporožju. "Čeka nas jako težak cjelodnevni put. Odmorit ćemo se ovdje u Osijeku, kojemu zahvaljujemo na prekrasnom domaćinstvu. Suparnik će biti motiviran, nije ovdje očekivao ovakvu utakmicu, a možda će biti i prilika za igrače koji danas nisu imali veću minutažu. Približili smo se Europskom prvenstvu, čak i ako budemo drugoplasirani, a ne izgubimo li u Zaporožju, ciljamo i prvo mjesto. Bit ćemo spremni na sve, treba imati i malo sreće", zaključio je Mavrović.

Kapetan vodećeg sastava kvalifikacijske Skupine 1, Franco Jelovčić, također je iskazao zadovoljstvo prikazanim na terenu.

"Mislim da smo pokazali karakter. Odlično smo ušli u utakmicu, zatim upali u crnu rupu koju su Ukrajinci iskoristili, ali na poluvremenu smo se konsolidirali i naposljetku uspjeli. Popričat ćemo, vidjeti što može bolje, pa u Ukrajinu idemo po novu pobjedu. Svi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu", rekao je.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti