Reprezentacija > Futsal > Muška

Hrvatska maksimalna

Perić: Svi smo
vjerovali u preokret”

04.03.2021.
Perić: Svi smo vjerovali u preokret”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska futsalska reprezentacija svladala je Ukrajinu (3:2) u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo 2022. godine koju je obilježio preokret u režiji Franca Jelovčića i Luke Perića.

 

Jelovčić i Perić su asistencijama i golovima uzbudljivu završnicu pretvorili u važan trijumf protiv izravnog konkurenta u skupini i stekli bodovnu prednost na ljestvici uoči nedjeljne utakmice istih suparnika u Zaporožju.

“Ova pobjeda je bila jako bitna, sada se lakše diše. Uvijek je dobro pobijediti izravnog suparnika, ali i sa psihološke strane je važno da smo se vratili poslije rezultatskog zaostatka.”, kaže Luka Perić, strijelac pobjedonosnog pogotka u 38. minuti, ali i asistent Perišiću za izjednačenje tri minute prije.

“Da, Franco i ja smo jedan drugome asistirali, tako se poklopilo i dobro je ispalo, ha, ha, ha… Međutim, za ovaj preokret zasluge pripadaju cijeloj momčadi koja se nije predavala i koja je vjerovala u pozitivan ishod. Kako je bilo na poluvremenu? Nije bilo nikakve panike niti povišenih tonova, svi smo vjerovali u preokret. Znali smo da imamo kvalitetu i da se možemo vratiti, tako je i bilo.”.

Ukrajinci su se, prema očekivanjima, pokazali kao vrlo nezgodan protivnik.

“Znali smo što nas čeka, Ukrajinci su jako dobri, agresivni, rastrčani. Dobro smo otvorili utakmicu, ali onda smo sredinom prvog poluvremena upali u krizu i u tom razdoblju nismo bili na razini, što su Ukrajinci iskoristili, postigli dva gola i zakomplicirali nam situaciju. Međutim, u nastavku smo pronašli našu igru, pokazali karakter i uspjeli preokrenuti utakmicu. Proslava? Ništa posebno, malo smo se opustili, ali nema vremena za odmor, već u nedjelju nas čeka novi dvoboj s Ukrajinom u Zaporožju, gdje će nam biti puno teže, nego u Osijeku.”.

Pred novi dvoboj s Ukrajincima veliki problem predstavljaju problemi s leđima prvog vratara Žarka Luketina, čiji je nastup pod velikim znakom pitanja. To je još jedna nepovoljna okolnost poslije prinudnih otkaza Tihomira Novaka, Kristijana Postružina i Stjepana Perišića.

“Žarko nam puno znači i bit će veliki hendikep ako ne bude mogao nastupiti, baš kao što nam nedostaje nekolicina bitnih igrača, ali još uvijek imamo dovoljno širok kadar kvalitetnih igrača koji ih mogu adekvatno zamijeniti. Vjerujem da ćemo se u ovih nekoliko dana do nove utakmice protiv Ukrajine uspjeti odmoriti i pripremiti. Osječkom pobjedom napravili smo velik dio posla, nadam se da ćemo te bodove oplemeniti dobrim rezultatom u Zaporožju.”, zaključio je Perić.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti