HNL.hr

Premijera u Konferencijskoj ligi

Europske pobjede
Rijeke i Hajduka,
remi Osijeka u
Poljskoj

22.07.2021.
Europske pobjede Rijeke i Hajduka, remi Osijeka u Poljskoj
foto: Dražen Patarčić/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prvim utakmicama drugog pretkola Europske konferencijske lige, Rijeka je u gostima pobijedila Gziru (2:0), Hajduk je kod kuće svladao Tobol (2:0), a Osijek je odigrao neriješenih 0:0 kod Pogona.

Hrvatski predstavnici u novo su se Uefino natjecanje uključili u drugom pretkolu, a prva je u četvrtak na teren izašla Rijeka, koja je gostovala na Malti, kod momčadi Gzira United.

Po svom ulasku u igru na poluvremenu, Bušnja je u 57. minuti pronašao put do domaće mreže, da bi pobjedu Rijeke potvrdio Ampem u 77. minuti dvoboja (2:0).

foto: nk-rijeka.hr

Hajduk je pred svojom publikom istim rezultatom nadjačao kazahstanski Tobol, a oba je pogotka potpisao Ljubičić. Precizan je bio u 21. i 53. minuti utakmice.

Momčad Osijeka gostovala je u Poljskoj, kod Pogona, a susret je završio bez pogodaka (0:0). Uzvratne se utakmice igraju za tjedan dana, 29. srpnja.

Ukoliko Rijeka osigura prolaz, igrat će protiv pobjednika susreta Hibernian - Santa Coloma, potvrdi li pobjedu Hajduk čeka bolja momčad iz para Apollon - Žilina, dok će Osijek u slučaju konačnog uspjeha na boljeg iz ogleda CSKA Sofia - Liepaja. 

foto: Dražen Patarčić/HNS

Još vijesti