HNS

Certificate in Football Management

Djelatnici HNS-a
Hrkač i Bahtijarević
uspješno položili
Uefin edukacijski
program

30.07.2021.
Djelatnici HNS-a Hrkač i Bahtijarević uspješno položili Uefin edukacijski program
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza Hrvoje Hrkač i Nika Bahtijarević uspješno su završili Uefin edukacijski program "Certificate in Football Management" (CFM) te su im na svečanoj promociji dodijeljene odgovarajuće diplome.

U organizaciji Uefe, Sveučilišta u Lausanni i Rumunjskog nogometnog saveza, kroz proteklih deset mjeseci provedeno je još jedno izdanje Uefinog certifikata u nogometnom menadžmentu (Certificate in Football Management), edukacije nogometnih djelatnika koja za cilj ima razvijanje menadžerskih vještina u nogometu. Na ovom izdanju Uefinog CFM-a sudjelovalo je i dvoje polaznika iz Hrvatskog nogometnog saveza: administrator natjecanja mlađih uzrasta i menadžer za organizaciju utakmica mlađih uzrasta, ženskih reprezentacija i futsalskih reprezentacija Hrvoje Hrkač te stručna suradnica za odnose s javnošću i društveno odgovorne projekte Nika Bahtijarević.

Program CFM sastoji se od šest interaktivnih internetskih modula i tri seminara. Svaki modul i seminar bavi se jednim od ključnih područja upravljanja nogometom u nacionalnim savezima, uključujući organizaciju međunarodnih nogometnih organizacija, strateško i logističko upravljanje, marketing, komunikacije te organizaciju događanja. Program su pripremili te ga provode međunarodno priznati akademski stručnjaci, a certifikati se izdaju putem "Swiss Graduate School of Public Administration (IDHEAP)”, pod Sveučilištem u Lausannei.

Svečana promocija i zadnji seminar CFM-a održani su u Bukureštu, a u sklopu seminara na temu organizacije događaja govorili su prof. Alain Ferrand te Saam Momen, dugogodišnji voditelj organizacije utakmica (venue director) na utakmicama Lige prvaka i Europske lige.

Oba hrvatska polaznika uspješno su završila ovaj edukacijski program te su im dodijeljeni certifikati Sveučilišta u Lausanni, a Niki Bahtijarević kao jednoj od najbolje ocijenjenih polaznika dodijeljeno je i priznanje „Certificate of Merit“.

foto: UEFA

Još vijesti