HNS

Nova infrastruktura

Delegacija HNS-a
obišla gradilišta
novog stadiona NK
Osijeka i Sportskog
parka u Belom
Manastiru

10.10.2021.
Delegacija HNS-a obišla gradilišta novog stadiona NK Osijeka i Sportskog parka u Belom Manastiru
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza obišla je gradilište novog stadiona i kampa Nogometnog kluba Osijek, odnosno gradilište Sportskog parka u Belom Manastiru i teren u Kneževim Vinogradima.

 

Delegaciju krovne organizacije hrvatskog nogometa predstavljali su predsjednik Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina, prvi dopredsjednik Ante Vučemilović Šimunović, članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić, Davor Ivić, Mato Kljajić, Ante Kulušić, Drago Lucić i Robert Markulin, predsjednikov savjetnik Stjepan Merkaš, odnosno voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš.

U ulozi domaćina na lokaciji Pampas delegaciju HNS-a dočekala je članica Uprave NK Osijeka, Valentina Koprivnjak, koja je najavila završetak gradnje novog doma osječkog prvoligaša iduće godine, a nadzorni inženjer Hrvoje Sučić goste je upoznao s osnovnim značajkama novog stadiona, koji će biti u potpunosti natkriven, a moći će primiti nešto manje od 13 tisuća gledatelja.

foto: Drago Sopta/HNS

“Lijepo je vidjeti da gradnja stadiona Nogometnog kluba Osijek napreduje zadovoljavajućom dinamikom, već u ovom trenutku može se nazrijeti da će Osijek dobiti prekrasni nogometni stadion, koji će klubu, gradu, ali i hrvatskoj nogometnoj infrastrukturi u globalu, donijeti novu dimenziju. Nadamo se da će hrvatska reprezentacija na novom stadionu biti jednako uspješna kao i u Gradskom vrtu. Kada govorimo o ulaganjima u infrastrukturu, ona su temeljni dio pristupa razvoju hrvatskog nogometa, u tom kontekstu HNS pomaže, a i u budućnosti će pomagati klubovima kako bismo standarde podigli na još veću razinu”, rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti