Reprezentacija > Muška > A

Simbioza s navijačima

Modrić: “Ozračje u
Osijeku je uvijek
fenomenalno”

10.10.2021.
Modrić: “Ozračje u Osijeku je uvijek fenomenalno”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Luka Modrić predvodit će hrvatsku nogometnu reprezentaciju protiv Slovačke u Osijeku u važnoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru.

 

Kapetan Vatrenih nije igrao u prvoj međusobnoj utakmici istih suparnika u tekućem kvalifikacijskom ciklusu, ali svjestan je da Hrvatsku u Gradskom vrtu očekuje zahtjevan ispit.

“Utakmica u Bratislavi bila je teška, a znali smo koliko nam je bilo važno pobijediti. Bili smo čvrsti i kompaktni, najvažnije je da smo pobijedili. Sad nas opet očekuje teška utakmica protiv jako dobre momčadi, koja se voli nadigravati. Vjerujem da ćemo biti pravi kao što smo bili u rujanskim utakmicama i na Cipru, iako smo svjesni da je Slovačka puno teži protivnik od Ciprana. Međutim, uz podršku koju imamo u Osijeku, u kojem se uvijek ugodno osjećamo, vjerujem da ćemo doći do važna tri boda”, ističe Luka Modrić, koji se nije pretjerano zamarao činjenicom da su Slovaci porazom od Rusije značajno kompromitirali položaj u završnici kvalifikacijskog ciklusa.

“Iskreno, ne treba nas puno brinuti situacija Slovačke, bez obzira na to što su u teškoj situaciji za plasman i dalje su vrlo kvalitetna momčad. Imamo veliki respekt prema njima, ali trebamo gledati sebe, pokušati pobijediti i osvojiti bodove koji će nas približiti konačnom cilju”.

Iza Vatrenih je niska vrijednih rezultatskih ostvarenja u Rujnu i sigurna pobjeda na Cipru.

“Momčad je u rujnu napravila veliki posao, osvojili smo sedam bodova u tri teške utakmice i na dva zahtjevna gostovanja. Dečki su bili na visokoj razini, a kad se pobjeđuje, odmah je i atmosfera bolja. Međutim, ono što posebno ohrabruje je igra, u prošlom mjesecu, ali i protiv Cipra. Vjerujem da ćemo nastaviti u istom tonu".

Luka posebno hvali simbiozu s navijačima u Osijeku.

“U Osijeku se stvarno uvijek ugodno osjećamo, sretni smo što smo ovdje poslije dugo vremena i što će stadion biti dobro popunjen. Ozračje u Osijeku je uvijek fenomenalno, osjeti se koliko nas ljudi vole i daju nam podršku. To nam puno znači. Vjerujemo da će se nastaviti ta simbioza između nas i navijača u Osijeku".

Modrić je nedavno opet izabran među 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu.

“Lijepo je opet biti nominiran, to je najposebnija individualna nagrada za jednog igrača. Biti nominiran za Zlatnu loptu je velika čast i lijepo priznanje za moje igre u protekloj sezoni”, zaključio je Modrić.

Još vijesti