Reprezentacija > Muška > A

Odluka pada u studenome

Hrvatska i Slovačka
podijelile bodove u
Osijeku

11.10.2021.
Hrvatska i Slovačka podijelile bodove u Osijeku
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U svom osmom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru Hrvatska je odigrala neriješenih 2:2 sa Slovačkom.

HRVATSKA - SLOVAČKA 2:2 (1:2)
Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H.
Gradski vrt, Osijek.

Sudac: O. Hategan (Rumunjska)

Strijelci: 0:1 - Schranz (20'), 1:1 - Kramarić (25'), 1:2 - Haraslin (45'), 2:2 - Modrić (71')

Žuti kartoni: Kucka (69'), Rodak (70'), Schranz (80'), Hancko (89'), Barišić (90')

Hrvatska: Livaković, Barišić, Vida, Gvardiol, Stanišić (67' Livaja), Brozović, Modrić, Ivanušec (46' Vlašić), Pašalić (60' Brekalo), Perišić, Kramarić (85' Sučić). Izbornik: Z. Dalić.

Slovačka: Rodak, Hancko, Škriniar, Šatka, Pekarik, Hrošovsky, Haraslin (72' Koscelnik), Hamšik (41' Bero), Kucka (85' Jirka), Schranz, Almasi. Izbornik: Š. Tarkovič.

Izabranici Zlatka Dalića listopadsku su reprezentativnu akciju zaključili domaćim ogledom sa Slovačkom, nakon što su prije četiri dana pobijedili na Cipru.

Slovačka je, međutim, povela nakon 20 minuta igre zahvaljujući pogotku Schranza glavom, ali je samo pet minuta poslije Kramarić iz blizine zatresao mrežu za 1:1.

Gosti su nedugo prije odmora ponovno stekli pogodak prednosti: Haraslin je ostao sam na lijevoj strani šesnaesterca i poslao loptu u bliži kut. Kramarić je odmah potom naciljao vratnicu.

Premda je Slovačka početkom nastavka imala šanse i za treći pogodak, Hrvatska je krenula u lov na novo izjednačenje, koje je u 71. minuti iz slobodnog udarca donio kapetan Modrić.

Desetak minuta prije kraja Vlašić je najbolje reagirao u gužvi, no pogodak je poništen zbog zaleđa te je na semaforu ostalo 2:2.

foto: Drago Sopta/HNS

U preostalim dvobojima osmog kola Skupine H, Rusija je u Sloveniji pobijedila 2:1, dok su Cipar i Malta također odigrali neriješenih 2:2.

Kvalifikacije završavaju utakmicama u studenome, kada će Hrvatska gostovati na Malti te dočekati Rusiju.

Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H:
1. Rusija 19
2. Hrvatska 17
3. Slovačka 10
4. Slovenija 10
5. Malta 5
6. Cipar 5

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti