Reprezentacija > Futsal > Muška

Slavlje u Amsterdamu

Hrvatska otvorila EP
pobjedom nad
Poljskom, uz
remek-djelo Horvata

21.01.2022.
Hrvatska otvorila EP pobjedom nad Poljskom, uz remek-djelo Horvata
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska futsalska reprezentacija upisala je prve bodove na europskoj smotri u Nizozemskoj: u prvom je kolu svladala Poljsku 3:1.

POLJSKA - HRVATSKA 1:3 (1:3)
EP u futsalu, Skupina C.
Ziggo Dome, Amsterdam.

Suci: E. F. Coelho, M. Castilho (Portugal)

Strijelci: 0:1 - Horvat (8'), 1:1 - Holy (14'), 1:2 - Sekulić (14'), 1:3 - Jelovčić (18')

Žuti kartoni: Sekulić (25')

Poljska: Kaluza, Grubalski, Zastawnik, Lutecki, Kriezel; Nawrat, Kubik, Madziag, Holy, Smialkowski, Solecki, Leszczak, Marek, Wojciechowski. Izbornik: B. Korczynski.

Hrvatska: Luketin, Matošević, Jelovčić, Marinović, Novak; Primić, Kanjuh, Đuraš, Suton, Jurlina, Postružin, Čekol, Horvat, Sekulić. Izbornik: M. Mavrović.

foto: Getty Images

Prva je prepreka uspješno svladana: izabranici Marinka Mavrovića započela je svoj nastup na Europskom prvenstvu pobjedom nad Poljskom.

Hrvatska je do prednosti došla remek-djelom Horvata u osmoj minuti, a izjednačio je Holy u 14. minuti nakon ukradene lopte. Međutim, samo 15 sekundi poslije Sekulić je bio na pravom mjestu na gol-crti i proslijedio loptu u mrežu za novo vodstvo Hrvatske.

Jelovčić je prije odlaska na odmor "iz mrtvog kuta" uspio povisiti na 3:1, a u prvom su dijelu Matošević, Postružin i Marinović pogađali i okvir gola. 

foto: Getty Images

U nastavku je Poljska dobro krenula po smanjenje rezultata, no Hrvatska je čuvala svoje vodstvo te propustila nekoliko prilika za četvrti pogodak.

U prvoj utakmici Skupine C Rusija je uvjerljivo pobijedila Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra protiv Rusije - u utorak, 25. siječnja u 17:30 sati, također u Amsterdamu.

EP futsal, Skupina C:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Poljska 0
4. Slovačka 0

foto: Getty Images

Još vijesti