Reprezentacija > Futsal > Muška

Teško, ali uspješno protiv Poljske

Mavrović: "Poraslo
nam je samopouzdanje,
pokušat ćemo biti sve
bolji"

21.01.2022.
Mavrović: "Poraslo nam je samopouzdanje, pokušat ćemo biti sve bolji"
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Marinko Mavrović prokomentirao je uvodnu pobjedu na Europskom prvenstvu u futsalu, u Amsterdamu protiv Poljske.

U prvom kolu Skupine C Hrvatska je Poljsku pobijedila rezultatom 3:1, pogocima Horvata, Sekulića i Jelovčića, uz vrlo dobro prvo poluvrijeme.

"Čestitke našim igračima. Bila je to jako teška, iscrpljujuća utakmica. Prvo smo poluvrijeme odigrali jako dobro uz fantastičan pogodak Horvata, no moramo priznati da nam se Poljska u drugom poluvremenu nametnula i stvorila puno šansi. To je mentalni pad u igri na kojemu moramo poraditi s obzirom da nas čeka prvi favorit skupine, Rusija. Bilo je jako bitno osvojiti tri boda, sada smo 'živi' do kraja natjecanja po skupinama i utakmice sa Slovačkom", rekao je izbornik Marinko Mavrović poslije utakmice.

"Rusija je favorit, jedan od favorita za osvajanje prvenstva. Nećemo se predati, proširit ćemo rotaciju jer imamo problema s Novakom i njegovom ozljedom. Vidjet ćemo kakvo mu je stanje. Imamo igrače koji mogu zamijeniti one koji neće moći, izaći ćemo sa željom pobijediti, uz dužno poštovanje Rusiji. Međutim, dok postoji šansa, zašto ne pokušati biti prvi u skupini? Detektirat ćemo njihove slabije strane i pokušati ne izgubiti. Poraslo nam je samopouzdanje i pokušat ćemo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu", istaknuo je.

Još vijesti