Reprezentacija > Futsal > Muška

Euro u futsalu

Matošević: “Rusi su
vrh svjetskog
futsala, ali možemo
im parirati”

23.01.2022.
Matošević: “Rusi su vrh svjetskog futsala, ali možemo im parirati”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska futsalska reprezentacija apsolvirala je pobjedu nad Poljskom (3:1) na otvaranju Europskog prvenstva i već se okreće sljedećim izazovima.

 

Prvi i najzahtjevniji tiče se nadolazeće utakmice protiv Rusije u utorak (17.30).

“Ono što je bitno, uspjeli smo se odmoriti poslije utakmice s Poljskom. Radimo na dobroj atmosferi, osjeća se zajedništvo, jučer je bio dan odmora, međutim već danas smo maksimalno koncentrirani na ono što slijedi, a to je utakmica s Rusijom”, kaže Vedran Matošević, koji se osvrnuo na pobjedu protiv Poljaka.

“Protiv Poljske je najvažnija bila pobjeda, što se i osjetilo na otvaranju utakmice kad smo bili malo u grču. Pogotovo u kontekstu naših prijašnjih rezultata u kvalifikacijama za velika natjecanja i na samim natjecanjima budući da prije Poljske nismo dugi niz godina ostvarili pobjedu”.

Utakmica je bila sve, samo ne lagana.

“Na europsko prvenstvo svi dolaze pripremljeni, upoznati s protivnicima. Poljaci su izuzetno napredovali, na taktičkom i fizičkom planu. Nije bilo jednostavno, ali uzeli smo tri boda tako da smo iskoristili naše šanse. U drugom poluvremenu Poljaci su nas iznenadili agresivnošću, na koju nismo znali dobro odgovoriti. Međutim, uspjeli smo sačuvati prednost do kraja i uzeti tri važna boda”.

Rusija slovi kao favorit, ne samo skupine, nego cijele europske smotre.

“Rusi spadaju u sam vrh svjetskog futsala, na planu taktike, ali i po individualnoj kvaliteti. Dobro ih poznajemo, u posljednje vrijeme smo igrali dosta puta s njima. Sigurno ćemo se dobro pripremiti i nadam se, u najmanju ruku, pružiti dobar otpor. Brazilci u Rusiji? Svi koji igraju u Rusiji tamo su s razlogom, doveli su ih ruski klubovi kao velika pojačanja i oni su, s vremenom, dobili rusko državljanstvo. Riječ je o igračima koji možda imaju mjesta i u brazilskoj reprezentaciji. Kako im se suprotstaviti? Moramo biti svi “unutra”, igrati sa što više igrača u rotaciji i biti u utakmici što dulje. Moramo u završnicu utakmice doći svježi, jer njihova kvaliteta dolazi do izražaja kad kod protivnika nastupi umor”, zaključio je Matošević.

Još vijesti