Grassroots > Playmakers

Odličan odaziv

Promocija UEFA
Playmakers programa u
Zadru i Metkoviću

16.03.2022.
Promocija UEFA Playmakers programa u Zadru i Metkoviću
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon uspješno provedenih zagrebačkih i osječkih treninga u okviru UEFA Playmakers programa, koji je nastao u suradnji između krovne europske nogometne organizacije i Disneyja, a koji je Hrvatski nogometni savez uveo u Hrvatsku s ciljem promocije ženskog nogometa, isti primjer slijedili su Zadar i Metković.

 

Ženski nogometni klub Donat je u suradnji s Dječjim vrtićem Radost na četiri zadarske lokacije, Bilom Brigu, Bokanjcu, Brodarici i Višnjiku, organizirao prve treninge u okviru već spomenutog projekta UEFA Playmakers. Treninzima se odazvalo nešto manje od dvjesto djevojčica, koje su iskoristile lijepo vrijeme u srcu ožujka i napravile prve nogometne korake.

foto: Arhiva HNS

foto: metkovicnet.com

U organizaciji Ženskog nogometnog kluba Neretva u Metkoviću je također održan prvi trening, koji provode treneri Mario Svaguša, Duško Mijoč, Matea Suton, odnosno njihove asistentice i prvotimke seniorske ekipe ŽNK-a Neretva, Petra Vladimir i Gabrijela Martinović. Trening je održan na obnovljenom pomoćnom terenu s umjetnom travom, koji je nedavno predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, svečano predao na korištenje gradonačelniku Metkovića, Daliboru Milanu.

foto: metkovic.hr
 

Podsjetnika radi, UEFA Playmakers program namijenjen je djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina, u Hrvatskoj će se provoditi tijekom 2022. i 2023. godine, a ukupno će biti organizirana četiri njegova izdanja. Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga, tijekom kojih će djevojčice utjeloviti likove iz Disneyjevih najpopularnijih animiranih filmova, poput Snježnog kraljevstva i Izbavitelja i istodobno učiti temeljne nogometne vještine.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: metkovic.hr

foto: metkovic.hr

Još vijesti