Reprezentacija > Ženska > A

Kvalifikacije za SP

Landeka: “Pobjeda
protiv Moldove je
prioritet”

07.04.2022.
Landeka: “Pobjeda protiv Moldove je prioritet”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska A reprezentacija u petak u Kišinjevu protiv Moldove od 17 sati igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, od koje izbornik Nenad Gračan i igračice jako puno očekuju.

 

Sasvim razumljivo uzme li se u obzir činjenica da su hrvatske reprezentativke jedinu pobjedu u tekućem kvalifikacijskom ciklusu ostvarile upravo protiv Moldove (4:0). 

“Mi smo tu utakmicu jako dobro odigrale, u našoj igri bilo je puno dobrih stvari. Prema tome, ovaj put također očekujemo pobjedu, to uopće nije upitno. Moramo samo potvrditi sve ono dobro što smo radili u prvoj utakmici”, podsjeća kapetanica Iva Landeka na prvi sraz istih suparnica, na početku izborničke avanture Nenada Gračana.

“Od te utakmice smo same sebi rekle da ćemo igrati za golove, Moldova je ekipa protiv koje se nameće prioritet pobjede. U tom kontekstu posebno se pripremamo u ofenzivnom dijelu, prva utakmica protiv Moldove dokaz je da možemo postizati golove, ali bilo je i utakmica u kojima je manjkalo stvaranje prigoda s naše strane. Zato smo sad fokusiranije na napadački dio, nadamo se da ćemo sve ono što radimo na treninzima pretočiti u golove na utakmici”, zaključila je Landeka. 

Još vijesti