Natjecanja > Lige > SuperSport HNL

Odluke disciplinskog suca

Novčane kazne za
Dinamo, Hajduk i
Rijeku, Drmiću dvije
utakmice

11.05.2022.
Novčane kazne za Dinamo, Hajduk i Rijeku, Drmiću dvije utakmice
foto: Siniša Sović /NK Varaždin-FAS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 34. kola HT Prve lige.

 

GNK Dinamo kažnjen je s 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. U 76. minuti sudac je zaustavio utakmicu dvije minute jer su na sjevernoj tribini, na kojoj su smješteni domaći navijači, zapaljene tri bljeskalice, odnosno jedan topovski udar, dvije petarde i 20 baklji, od kojih je deset bačeno na tartan stazu, a četiri u teren za igru.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnoj tribini, tijekom utakmice upalila je 19 baklji i četiri dimne bombe, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

HNK Rijeka kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Domaća navijačka skupina Armada, smještena na sjevernoj tribini, tijekom utakmice upalila je osam dimnih bombi i jednu petardu, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

Josip Drmić (Rijeka) kažnjen je s 5.000 kuna i dvjema utakmicama neigranja zbog isključenja uslijed udaranja rukom protivničkog igrača bez lopte u predjelu lica za vrijeme igre (čl. 57. DP HNS-a) tijekom utakmice Rijeka - Hajduk.

Keita Cheick (Gorica), Josip Pivarić (Lokomotiva), Yevhen Cheberko (Osijek) i Bernard Karrica (Hrvatski dragovoljac) kažnjeni su s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a).

Još vijesti

  • Novčane kazne za Dinamo, Goricu, Rijeku i Hajduk

    13.03.2024.

    Novčane kazne za Dinamo, Goricu, Rijeku i Hajduk

    Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 26. kola. GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 26. kola Dinamo - Slaven...

  • Novčane kazne za Rijeku, Osijek i Hajduk

    06.03.2024.

    Novčane kazne za Rijeku, Osijek i Hajduk

    Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 25. kola. HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 25. kola Rijeka - Varaždin...

  • Novčane kazne za Rudeš, Rijeku, Hajduk i Dinamo

    21.02.2024.

    Novčane kazne za Rudeš, Rijeku, Hajduk i Dinamo

    Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 23. kola. NK Rudeš se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 23. kola Rudeš - Hajduk...

  • Novčane kazne za Dinamo, Hajduk, Istru 1961, Lokomotivu i Osijek

    15.02.2024.

    Novčane kazne za Dinamo, Hajduk, Istru 1961, Lokomotivu i Osijek

    Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 22. kola. NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 22. kola Istra 1961 -...