Grassroots > Playmakers

Izbavitelji 2

Počeo drugi ciklus
programa UEFA
Playmakers

23.05.2022.
Počeo drugi ciklus programa UEFA Playmakers
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Počeo je drugi ciklus programa UEFA Playmakers koji je nastao u suradnji između Disneyja i Uefe, a koji je Hrvatski nogometni savez počeo provoditi 1. ožujka 2022. godine s ciljem promocije ženskog nogometa.

Program Playmakers zamišljen je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova, a u drugom ciklusu pratit će radnju animiranog filma Izbavitelji 2.

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina i prilagođen i onim djevojčicama koje nikad nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu. Roditelji već danas mogu prijaviti svoje djevojčice za sudjelovanje u navedenom izdanju ovdje, a na istoj poveznici naći će se i popis svih centara.

U prvom ciklusu, koji je pratio radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2, u trideset centara diljem Hrvatske sudjelovalo je 730 djevojčica, a najveći broj sudionica imao je centar u Zadru (više od 150) dok su zapaženo velik broj polaznica imali i centri u Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Puli i Zagrebu. Treće i četvrto izdanje bit će organizirano na jesen 2022., odnosno na proljeće 2023. godine.

Dio atmosfere na treninzima u različitim dijelovima Hrvatske možete pogledati u fotogaleriji na sljedećoj poveznici.

Podsjetnika radi, ambasador projekta je proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar, koji je s djevojčicama sudjelovao u treningu na Maksimiru.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti