Grassroots > Playmakers

Program UEFA Playmakers

Promocija drugog
ciklusa u Puli

14.06.2022.
Promocija drugog ciklusa u Puli
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Puli je održana promocija drugog ciklusa programa UEFA Playmakers koji je nastao u suradnji između Disneyja i Uefe, a koji je Hrvatski nogometni savez počeo provoditi 1. ožujka ove godine ciljem promocije ženskog nogometa.

 

Trening je održan na stadionu Aldo Drosina u organizaciji NK-a Istra 1961 i trenera Nenada Glušice, pomoćnog trenera hrvatske ženske A reprezentacije. Polaznice programa na treningu su posjetili mladi hrvatski U-19 reprezentativci Mauro Perković i Mateo Lisica, prvotimci pulskog prvoligaša.

Program Playmakers zamišljen je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova, a u drugom ciklusu pratit će radnju animiranog filma Izbavitelji 2.

foto: Drago Sopta/HNS

Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina i prilagođen i onim djevojčicama koje nikad nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu. U prvom ciklusu, koji je pratio radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2, u trideset centara diljem Hrvatske sudjelovalo je 730 djevojčica, a najveći broj sudionica imao je centar u Zadru (više od 150) dok su zapaženo velik broj polaznica imali i centri u Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Puli i Zagrebu. Treće i četvrto izdanje bit će organizirano na jesen 2022., odnosno na proljeće 2023. godine.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti