HNS

Suradnja s najvećim europskim savezom

Kustić sa
suradnicima ugostio
predsjednika DFB-a

03.08.2022.
Kustić sa suradnicima ugostio predsjednika DFB-a
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, s bliskim je suradnicima danas u sjedištu Saveza ugostio Bernda Neuendorfa, predsjednika Njemačkog nogometnog saveza (DFB).

Uz predsjednika Kustića, delegaciju DFB-a primili su prvi dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik Nenad Črnko, tajnik Vladimir Iveta, tehnički direktor Stipe Pletikosa i glasnogovornik Tomislav Pacak. Uz predsjednika Neuendorfa, DFB je predstavljao Patrick Montgomery Wolf, voditelj institucionalnih odnosa.

Predsjednik Kustić čestitao je na početku sastanka predsjedniku Neuendorfu na uspjehu ženske reprezentacije na netom završenom Europskom prvenstvu gdje je Njemačka osvojila srebrnu medalju. Dvije delegacije potom su detaljno razgovarale o aktualnim izazovima u europskom nogometu, o pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kataru te ulaganjima u infrastrukturu, amaterski i ženski nogomet te odnosu profesionalnog i amaterskog nogometa. Dvojica predsjednika složila su se kako, bez obzira na velike razlike između Hrvatske i Njemačke kada se govori o apsolutnim brojevima, dva saveza dijele puno sličnih izazova.

foto: Arhiva HNS

Predsjednik Neuendorf izvijestio je HNS-ove dužnosnike o tijeku priprema za EURO koji će Njemačka ugostiti 2024. godine te pozvao predsjednika Kustića sa suradnicima u posjet novom kampu DFB-a te sjedištu Saveza u Frankfurtu.

"Čast mi je doći u Hrvatski nogometni savez te vam i ovim putem čestitam na izuzetnom rezultatu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Došao sam ovdje jer želim predstaviti projekte na kojima radimo, ali i vidjeti kako rade i funkcioniraju drugi savezi, kako ste organizirani i što možemo naučiti jedni od drugih", izjavio je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

"Hrvatski i njemački nogomet uvijek su bili dobro povezani, a vjerujem da je ovaj sastanak odličan korak u dodatnom jačanju tog odnosa. Njemački nogometni savez najveća je sportska sportska organizacija na svijetu, s više od 6.8 milijuna članova, a rezultati njemačkih reprezentacija, Bundeslige i njenih klubova, govore sami za sebe. Čast nam je što je predsjednik Neuendorf biranim riječima govorio o našem nogometu i HNS-u te smatram prirodnim da dva saveza još bolje povežemo u budućnosti", dodao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dvojica predsjednika izmijenili su prigodne darove, uključujući personalizirane dresove njemačke i hrvatske reprezentacije, te su jedan drugome poželjeli sreću na Svjetskom prvenstvu u Kataru, uz želju da se na turniru susretnu Njemačka i Hrvatska - ali u što kasnijoj fazi natjecanja.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti