Grassroots

U sklopu projekta SPL

Izbornik Igor Bišćan
i mladi Vatreni
posjetili su turnir
za djecu s teškoćama
u razvoju

24.11.2022.
Izbornik Igor Bišćan i mladi Vatreni posjetili su turnir za djecu s teškoćama u razvoju
foto: Akademija zdravog življenja
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan i mladi reprezentativci Dion Drena Beljo i Mauro Perković posjetili su turnir za djecu s teškoćama u razvoju, koji je održan u sportskoj dovrani Osnovne škole Mate Demarina u Medulinu.

Navedeni turnir održan je u sklopu inkluzivnog projekta HNS-a i Akademije zdravog življenja "Special Power League", koji se sastoji iz turnira za nogometne ekipe djece s posebnim potrebama. Turnir koji je održan u Medulinu sredinom studenog 2022. godine sedamnaesti je po redu turnir "Special Power League" te su u njemu sudjelovale ekipe NK Istra 1961 Special Power Team, HNK Hajduk Split Special Power Team, NK Osijek Special Power Team, NK Slaven Belupo Special Power Team, HNK Rijeka Special Power Team i NK Sloga Čakovec Special Power Team.

Za vrijeme okupljanja mlade reprezentacije u Puli, sedamnaesto izdanje ovog turnira posjetili su i izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan, kao i mladi Vatreni Dion Drena Beljo i Mauro Perković.

Projekt "Special Power League" je osmišljen kao način da se djeci s teškoćama u razvoju u dobi od 9 do 17 godina ponude nogometne aktivnosti koje im mogu pomoći u razvoju društvenih i psihomotornih vještina te ga HNS i Akademija zdravog življenja provode od 2018. godine.

Uz HNS i Akademiju zdravog življenja, u projektu sudjeluju i Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Udruga "Veliko Srce" iz Koprivnice, Udruga "Latice" iz Koprivnice, Udruga "Pogled" iz Nedelišća, Udruga za Downov sindrom 21 Split, Udruga za Downov sindrom 21 Rijeka, Škola za odgoj i obrazovanje Pula i Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek.

Sportska liga za djecu s poteškoćama u razvoju "Special Power League" nagrađena je i Uefinom srebrnom grassroots nagradom te su u njoj sudjelovale brojne momčadi hrvatskih i međunarodnih klubova.

foto: Akademija zdravog življenja

foto: Akademija zdravog življenja

foto: Akademija zdravog življenja

Još vijesti