Grassroots > Dječji i školski nogomet

Suradnja HNS-a i HŠSS-a

U Vinkovcima održano
državno prvenstvo
školskih sportskih
društava u mini
nogometu

04.06.2023.
U Vinkovcima održano državno prvenstvo školskih sportskih društava u mini nogometu
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski školski sportski savez i Hrvatski nogometni savez uspješno su proveli još jedno državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u mini nogometu, koji je uveden kao školski sport 2022. godine.

Krovna organizacija hrvatskog nogometa prepoznala je važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za mali nogomet te želju za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije. 

Državno školsko prvenstvo u mini nogometu za pete i šeste razrede održano je na stadionu Cibalije u Vinkovcima uz nastup četiriju najboljih momčadi koje su se plasirale na državnu razinu nakon gradskih, županijskih i poluzavršnih natjecanja koja su okupila preko 350 ekipa. 

“Ponovno možemo potvrditi - nogomet je zaista najvažnija sporedna stvar na svijetu, a ovim mladim sportašima možda i najvažnija.Izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom, koji je sada već jedna od svjetskih nogometnih sila uz fenomenalne rezultate, nastavljamo i dalje. Prepoznali su potencijal školskog sporta i mlade talente koje ćemo zajedno otkrivati, a djeci diljem Hrvatske dati priliku da otkriju nogomet i da ga, poput ostatka Hrvatske i svijeta, zavole gledati i igrati”, rekao je glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić.

Na državnom prvenstvu u mini nogometu mlade je nogometne talente posjetila delegacija HNS-a, instruktori Središta Osijek Branka Juhas i Marin Smoje te županijski instruktor Goran Meštrović, uz Grassroots asistenticu Helennu Hercigonju-Moulton, dodijelivši medalje i pehare najboljim ekipama, a svim voditeljima prigodne darove HNS-a.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti