Reprezentacija > Muška > A

SP otvaraju Brazil i Hrvatska

Valcke: "Prvu
utakmicu gledat će
cijeli svijet"

21.01.2014.
Valcke: "Prvu utakmicu gledat će cijeli svijet"
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke posjetio je u ponedjeljak stadion Itaquerao gdje će 12. lipnja Hrvatska i Brazil otvoriti Svjetsko prvenstvo.

Pad dizalice, smrt dvoje radnika i uništen dio krovne konstrukcije na jednoj tribini nesretan je rasplet događaja iz studenog prošle godine zbog kojeg se radovi na stadionu u Sao Paulu nisu mogli odvijati zacrtanim tijekom.

Glavni tajnik Fife, Jerome Valcke, odabrao je, stoga, upravo stadion Itaquerao kao prvu postaju prve ovogodišnje inspekcije stadiona, a bio je zadovoljan viđenim - barem u razgovoru s medijima:

"Na neki način, ovdje je pritisak malo veći. Radi se o prvoj utakmici koja mora biti uspjeh. Cijeli svijet će gledati utakmicu, a mi ćemo učiniti sve da utakmica otvaranja bude uspješna."

Stadion bi trebao biti dovršen na vrijeme kako bi se u travnju mogle odraditi probne aktivnosti. Upravo će u Sao Paulu 12. lipnja biti otvoreno Svjetsko prvenstvo susretom Brazila i Hrvatske.

Lokalne vlasti tvrde kako je gotovo 97 posto stadiona, a postavljeno je i 30 od ukupno 70 tisuća sjedalica.

Domaćin je trebao osigurati dovršetak svih 12 stadiona do kraja 2013., no potpuno spremno je do toga roka bilo samo njih šest, koji su bili korišteni i za Kup konfederacija. Valcke će posjetiti i stadione u Cuiabi te Curitibi gdje je Arena da Baixada u najvećem zaostatku u odnosu na plan.

Valcke će u srijedu završiti mini-turneju posjetom Natalu gdje će sudjelovati na otvaranju stadiona Arena das Dunas.

Još vijesti