Reprezentacija > Muška > U-17

Pobjeda i nad Ircima

Hrvatska U-16
osvojila turnir u
Švicarskoj

16.05.2014.
Hrvatska U-16 osvojila turnir u Švicarskoj
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izabranici Luke Pavlovića svladali su u petak vršnjake iz Republike Irske te s osam osvojenih bodova osigurali prvo mjesto na tablici razvojnog turnira u Švicarskoj.

U švicarskom Magglingenu završen je Uefin razvojni turnir za reprezentacije do 16 godina, na kojemu je uz domaćina Švicarsku, Austriju te Republiku Irsku sudjelovala i Hrvatska, koja je naposljetku i osvojila ovo natjecanje.

Hrvatska je u prvom kolu nakon neriješenih 2:2 na jedanaesterce svladala Švicarsku, a u drugom Austriju (2:0).

U posljednjem trećem kolu, Hrvatska je svladala Republiku Irsku 1:0, pogotkom Kotlara u 52. minuti, koji je bio precizan nakon gužve u kaznenom prostoru i asistencije Brekala. U narednim minutama prilike su imali i Crnički nakon prodora Sabolovića te Borovec iz slobodnog udarca, ali nisu uspjeli zatresti mrežu.

Jedini strijelac na utakmici, Ruben Livio Kotlar, donedavno je igrao za švicarsku U-16 reprezentaciju, u kojoj je nosio i kapetansku vrpcu. Hrvatski nogometni savez, preko tehničkog direktora Romea Jozaka, stupio je prije dva mjeseca u kontakt s Kotlarovim ocem te je nakon nekoliko razgovora odlučeno da Kotlar ipak nastupa za Hrvatsku.

U-16: Hrvatska - Republika Irska 1:0
Kotlar 52'

Hrvatska: Šutalo, Hudećek, Prugovečki, Borovec, Kalaica, Karamarko, Blatančić, Čikvar, Crnički, Kotlar, Majić. (Još su igrali: Brekalo, Sabolović, Lovren, Moro i Olujić.)

Još vijesti