Reprezentacija > Muška > A

Pobjeda Hrvatske
protiv Južne Koreje

08.02.2013.
Pobjeda Hrvatske protiv Južne Koreje
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska reprezentacija u Londonu je protiv Južne Koreje odigrala odličnu prijateljsku utakmicu te slavila s visokih 4-0.

Izbornik Igor Štimac za dvoboj s Korejom odabrao je provjerene reprezentativce, startavši u formaciji 4-4-2 s Mandžukićem i Olićem u napadu. Zanimljivo je spomenuti da je današnja utakmica bila stota u reprezentativnom dresu za kapetana Darija Srnu, Joea Šimunića i Stipu Pletikosu.

Hrvatska je dominirala cijeli susret; osim par dalekometnih udaraca i jedne situacije s početka prvog dijela kada je Ćorluka loptu izbio s crte, nije imala izglednijih šansi za postizanje pogotka. Prvi pogodak stigao je u 32. minuti nakon slobodnog udarca Ivana Rakitića. Najviši u skoku bio je Bayernov golgeter Mario Mandžukić te glavom poentirao za vodstvo Hrvatske. Drugi pogodak dijelo je 'slavljenika' Srne koji je u 38. minuti s ruba šesnaesterca sjajno matirao korejskog vratara Junga.

U drugom dijelu, Štimac je u napad uveo tandem Petrić-Jelavić, dok je u obrani, umjesto Strinića, dao šansu Dejanu Lovrenu. To mu se isplatilo budući da su do kraja utakmice pogodak zabila obojica napadača. Prvo je na dodavanje Modrića 'iz prve' zabio Jelavić, a isti igrač u 85. minuti poslužio je Petrića koji lobom, efektno, matira korejskog vratara.

Za kraj valja spomenuti kako su debi u A vrsti danas ostvarili i Arijan Ademi te Franko Andrijašević.

Još vijesti