Reprezentacija > Muška > A

Štimac: "Pozivamo
sve navijače na
trening"

21.03.2013.
Štimac: "Pozivamo sve navijače na trening"
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Novo druženje izbornika Igora Štimca i predstavnika sedme sile proteklo je u ugodnom i pozitivnom ozračju, bez ikakvog traga nervoze zbog predstojeće utakmice.

Nakon što su predsjednik HNS-a Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović uručili prigodne darove Stipi Pletikosi, Josipu Šimuniću i Dariju Srni, održano je novo druženje izbornika Štimca s predstavnicima medija. Kao i do sada, izbornik je bio odlično raspoložen što se prenijelo i na medije, a u četvrtak će te pozitivne vibracije moći osjetiti i navijači.

 

Naime, izbornik Štimac odlučio je posljednji trening reprezentacije otvoriti za javnost, s time da neće biti održan u Maksimir već u Zagrebellu u Veslačkoj ulici. Izbornik je pozvao navijače na druženje s reprezentacijom:

"Želim uzvratiti navijačima za svu ljubav koju su nam iskazali. Imat ćemo otvoreni trening, a svi koji žele doći su dobrodošli. Izdvojit ćemo 45 za fotografiranje, druženje... Dođite u dresovima, sa zastavama i transparentima i vidite kako izgleda trening ."

Nema sumnje da će i to druženje dati dodatni impuls cijeloj reprezentaciji, iako je jasno da i ovako svi jedva čekaju početak utakmice. Izbornik najavljuje nastup bez kalkulacija:

"Slušao sam kolege, bivše izbornike, neki su za mudrovanje, neki za kalkuliranje, neki za juriš. Nemamo pravo kalkulirati i mudrovati u ovoj utakmici, dužni smo jurišati od prve minute, to ćemo raditi, od toga nećemo odustati od prvog do posljednje sučevog zvižduka. Može se dogoditi rezultat koji nam ne dogovara, ali pravo na kalkuliranje nemamo."

Izbornik je pojasnio što se radilo na treninzima posljednjih dana, a iskoristio je prigodu i da pojasni ulogu Nike Kranjčara u reprezentaciji:

"Na treninzima je bilo sadržajno, radili smo na preciznim dodavanjima, još ćemo raditi prekide. Više manje sve se zna oko sastava. Dugo sam čekao Kranjčara da mi bude spreman, Perišić ima još dosta jahati da stigne Kranjčara, treba zamijeniti teze. Ono što je Niko dao reprezentaciji kod njega nikada nije stavljalo upitnike, trebalo je da prođe pripreme. Dugo nismo mogli računati na njega, sad je tu. A Perišić je naša budućnost, ne treba mlade pretpostavljati starim vukovima hrvatske reprezentacije."

Darijo Srna obećao je navijačima "200 posto": "U petak je velika utakmica za cijelu Hrvatsku, imamo respekt prema Srbiji, nikada nismo pričali da ćemo pregaziti nekoga, nismo tako odgojeni, ali idemo na pobjedu. Momčad i ja ići ćemo kako se ono kaže, 200 posto, spremni smo podariti pobjedu hrvatskom narodu."

Još vijesti

  • Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    19.04.2024.

    Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić asistirao je za izjednačujući pogodak Bayera iz Leverkusena na gostovanju u Londonu. Nakon 2:0 u prvoj utakmici pred svojim navijačima, novi njemački prvak...

  • Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    17.04.2024.

    Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Real Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Manchester City. Nakon 3:3 u prvoj utakmici u Madridu, uzvrat u Manchesteru također je završio...

  • Ante Budimir otpušten iz bolnice

    17.04.2024.

    Ante Budimir otpušten iz bolnice

    Hrvatski reprezentativac Ante Budimir zadobio je u ponedjeljak ozljedu rebara, a u srijedu je otpušten iz bolnice. Ante Budimir ozlijeđen je u ponedjeljak u posljednjim minutama ogleda svoje Osasune...

  • Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    15.04.2024.

    Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    Nogometni institut CIES objavio je niz podataka o najboljim igračima na pojedinim područjima terena u ligama "petice", a među njima je i nekolicina hrvatskih nogometaša. Joško Gvardiol našao se na...