Reprezentacija > Muška > A

Štimac: "Jasno da je
Hrvatska bolja"

21.03.2013.
Štimac: "Jasno da je Hrvatska bolja"
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik Igor Štimac i kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna najavili su susret Hrvatska - Srbija.

 

Bilo je zabavno i na posljednjoj konferenciji za medije hrvatske reprezentacije uoči utakmice Hrvatska - Srbija. Već na samom početku druženja sa sedmom silom, u prostoriji je nestalo struje što je podsjetilo sve prisutne na susret Hrvatske i tadašnje Jugoslavije na Marakani.

Izbornik Štimac je još jednom pozvao na smirivanje strasti i spuštanje tenzija koje, kako kaže, on sam ne osjeća:

"Spominju se tenzije, ali ja ih ne osjećam, niti ih vidim među svojim igračima. Osjeća se da je pred nama velika utakmica, ali imam igrače koji svaki tjedan igraju velike utakmice, baš svaki tjedan. Neću se vraćati u prošlost, za nas je to nogometna utakmica i tako ćemo joj pristupiti. Tenzije možda osjećaju oni koji će ispuniti tribine Maksimira i kasnije Marakane. Mi nećemo provocirati, a neka pobijedi bolji."

Gdje će pasti odluka o pobjedniku? Štimac ključnima vidi bočne pozicije, a upozorio je na opasnosti koje prijete iz protivničkih redova:

"Utakmice se danas dobivaju po bokovima, ali mi možemo dobiti i kroz sredinu. Imamo snage srušiti srpski bedem na leđa. Njihova krila Tošić i Tadić dobri su ako im se ostavi prostor za ubacivanje, snaga im je i Đuričić, ali probat ćemo zagušiti njihove kvalitete te iskoristiti prostore tamo gdje su slabiji".

No, Hrvatska je bolja. Barem je takvo mišljenje vrlo jasno podijelio izbornik, uvjeren u kvalitetu svoje selekcije:

"Nitko neće reći da je Srbija po igračima bolja od Hrvatske, jasno je da je Hrvatska bolja momčad, to pokazuju i rezultati. No, u ovih 90 minuta sve je otvoreno i moramo zaslužiti pobjedu. Sportski je da se Srbija hrabri najavama o pobjedi, neće valjda najavljivati poraz".

Kišovito vrijeme u Zagrebu raskvasilo je maksimirski travnjak, no stanje travnjaka neće biti faktor u Štimčevom odlučivanju oko prvog sastava:

"Stanje travnjaka ne može modificirati naše planove. Nemamo pravo na alibi i nećemo tražiti nikakve izgovore. Sve najave padaju u vodu kada istrčimo pred pune tribine. Nećemo mudrovati i napast ćemo čim počne utakmica te pametnim pristupom u tom napadu tražiti željeni rezultat."

Kapetan Darijo Srna upozorio je da ovu utakmicu u samoj pripremi ne treba doživljavati drugačije od ostalih u kvalifikacijama:

"Svi znamo da je ova utakmica specifična, ali pripremamo se kao i za Wales ili kao što ćemo za Škotsku. Naš je cilj otići na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, osvojiti što više bodova i svi smo spremni za to."

Podsjećamo, hrvatska reprezentacija će danas u 17 sati odraditi posljednji trening koji će biti otvoren i za medije i za javnost. Kapetan je objasnio zašto se reprezentacija odlučila za takav potez:

"Svi smo zajedno o tome odlučili. To je najmanje što smo mogli napraviti za sve ljude koji neće moći prisustvovati utakmici jer se zna kolika je bila potražnja za ulaznicama."

Još vijesti