Reprezentacija > Muška > U-17

Kadeti otvaraju EP
protiv Italije

02.05.2013.
Kadeti otvaraju EP protiv Italije
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska reprezentacija igrača do 17 godina danas otvara svoj nastup na Europskom prvenstvu ogledom protiv snažne Italije.

 

Nakon što su se na impresivan način plasirali na EP izbacivši u Elitnoj skupini Francusku, Španjolsku i Belgiju, hrvatski kadeti s visokim su ambicijama stigli u Slovačku gdje ih u skupini B očekuju Italija, Rusija i Ukrajina.

Izbornik Ivan Gudelj vješto vodi vrlo talentiranu generaciju koju predvodi trojac Halilović-Bašić-Roguljić, a svjestan bisera koje ima u svojoj ekipi nije krio da Hrvatska u Slovačkoj može otići i do kraja, iako dečke stalno podsjeća kako je jedini put do uspjeha ići utakmicu po utakmicu:

"Moji momci su spremni. Vrlo su motivirani, njihovo samopouzdanje naraslo je nakon nastupa u Elitnoj skupini, pa je moj zadatak zadržati ih na zemlji. Moraju biti smireni i lišeni pritiska."

Hrvatska je odradila odlične mini-pripreme u Sv. Martinu na Muri, Gudelj nema nikakvih problema s ozljedama, a atmosfera je očekivano dobra unutar ekipe koja već nekoliko godina pokazuje sjajan potencijal.

Prvi protivnik je Italija koja se i sama može pohvaliti vrijednim skalpom u kvalifikacijama. Talijani su, naime, izbacili Nizozemce, pobjednike europskih prvenstava ovog godišta u protekle dvije godine.

Gudelj je više puta naglašavao važnost prvog susreta na ovakvom turniru, pa ne čudi što je koncentracija stručnog stožera u potpunosti bila usmjerena upravo na Talijane:

"Snimali smo ih u 3-4 utakmice, izvukli njihove dobre i slabije strane. Radi se o odličnoj reprezentaciji, taktički izuzetno izbalansiranoj momčadi koja fazu obrane igra odlično. Igraju klasičnih 4-4-2, nemaju veliku kreativnost, ali fizički su dobri. Mi imamo protuigru za njih, nepredvidivi smo i očekujem od naših talentiranih igrača da probiju njihov sustav."

Gudeljov kolega na talijanskog klupi, Daniele Zoratto, svjestan je kako je glavna snaga Italije obrana - Talijani su u šest kvalifikacijskih utakmica pet puta sačuvali mrežu netaknutom - ali očekuje i ofenzivni pomak u Slovačkoj:

"Nadam se kako ćemo prekinuti svoju tradiciju da smo samo obrambeno usmjereni i da ćemo više pokazati prema naprijed. Kao što svatko sudjeluje u napadu, tako sudjeluje i u obrani. Važno je da igrači daju sve od sebe i da budu primjeri po svom sportskom ponašanju."

Susret Hrvatske i Italije igra se u Nitri s početkom u 17:30 (Eurosport 2). Na službenim stranicama HNS-a i Facebook stranici hrvatske reprezentacije čekaju Vas izvještaj, fotografije i izjave aktera.

Još vijesti