Reprezentacija > Muška > A

Kovačić u Interu iz
Milana, Serie A
prepuna Hrvata

31.01.2013.
Kovačić u Interu iz Milana, Serie A prepuna Hrvata
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Kao ljetos u slučaju Luke Modrića, za pravu senzaciju ovog prijelaznog roka pobrinuo se još jedan hrvatski igrač. Mateo Kovačić od ove će zime braniti boje Intera iz Milana.

Transfer je vrijedan 11 milijuna eura, ali uz određene bonuse može narasti do 15 milijuna. Kovačić se već oprostio od svojih bivših suigrača u Dinamu. Danas bi trebao odletjeti u Milano na liječnički pregled i potpisivanje ugovora s ponajboljim klubom Serie A.

"Sve se dogodilo jako brzo i još sam u šoku, ne znam uopće što bih rekao... Dinamo je moj klub i moj dom pa mi je teško otići, ali ponuda kluba kao što je Inter, jedan od najvećih na svijetu, jednostavno se ne odbija. Naravno, još nije gotovo i čeka me liječnički pregled, ali vjerujem da je to samo formalnost", izjavio je mladi reprezentativac za službenu Facebook stranicu Intera.

Inače, zanimljivo je da u milanskom klubu već igra Kovačićev kolega iz mlade reprezentacije. Riječ je o Marku Livaji, međutim, s njim Kovačić, barem ove sezone, neće imati priliku igrati, budući da je Livaja otišao na posudbu u Atalantu.

Talijanski mediji naveliko su se raspisali o Kovačiću. Nazivaju ga Bobanovim nasljednikom koji je u Milanu ostavio ogroman trag i kojeg se navijači Intera vrlo dobro sjećaju. Također, spominju i kako Kovačić ima veliku karizmu, ali i odličan osjećaj za dribling. Čak je i sam Boban dao izjavu na tu temu za talijanski Sky.

"Kovačić ima potencijal postati i bolji igrač nego što sam ja bio. On je nevjerojatno ozbiljan profesionalac s obzirom na svoje godine, iako nije 'rođeni' veznjak, on je potpun igrač i na toj poziciji se dobro snalazi. Ima iznimni talent i ima još puno prostora za napredak, strašan potencijal. Nisam ovo očekivao, iznenadilo me. Inter je napravio sjajan posao što ga je doveo u svoje redove", zaključila je legenda reprezentacije Zvone Boban.

Kovačićevim transferom Serie A dobila je još jednog hrvatskog igrača te će zbog toga biti uvelike zanimljivija domaćim navijačima. Podsjetimo, jučer je za Napoli potpisao dosadašnji član Hajduka Josip Radošević, a prije nekoliko tjedan transfer u Udinese ostvarili su Frano Mlinar i Igor Bubnjić, obojica mladi potencijali. Uz njih, starosjedioc u ligi je bivši reprezentativac Igor Budan koji je iz Palerma prije par dana otišao na posudbu u Atalantu.

Od svih ovih igrača posebno će zanimljivo biti u ogledu Kovačića i Radoševića koji se, nakon MaxTV Prve HNL, ponovno nalaze na suprotnim stranama.

Još vijesti

  • Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    19.04.2024.

    Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić asistirao je za izjednačujući pogodak Bayera iz Leverkusena na gostovanju u Londonu. Nakon 2:0 u prvoj utakmici pred svojim navijačima, novi njemački prvak...

  • Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    17.04.2024.

    Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Real Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Manchester City. Nakon 3:3 u prvoj utakmici u Madridu, uzvrat u Manchesteru također je završio...

  • Ante Budimir otpušten iz bolnice

    17.04.2024.

    Ante Budimir otpušten iz bolnice

    Hrvatski reprezentativac Ante Budimir zadobio je u ponedjeljak ozljedu rebara, a u srijedu je otpušten iz bolnice. Ante Budimir ozlijeđen je u ponedjeljak u posljednjim minutama ogleda svoje Osasune...

  • Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    15.04.2024.

    Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    Nogometni institut CIES objavio je niz podataka o najboljim igračima na pojedinim područjima terena u ligama "petice", a među njima je i nekolicina hrvatskih nogometaša. Joško Gvardiol našao se na...