Reprezentacija > Muška

Odlični nastupi
mladih reprezentacija

07.02.2013.
Odlični nastupi mladih reprezentacija
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Niko Kovač pobjedom je debitirao na klupi mlade U21 vrste Hrvatske. Danas je u Umagu, u Regionalnom kupu, pred oko petstotinjak gledatelja rezultatom 3-1 pobijeđena talentirana Italija.

Mladi reprezentativci odigrali su odličnu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Kovača i njegova stručnog stožera. Hrvatska je povela već u 37. minuti preko Brozovića kojem je odlično asistirao Šitum. Na 2-0, na ubačaj Vrsaljka, povisio je Caktaš početkom drugog dijela. U 81. minuti smanjio je Montini, a konačan rezultat potvrdio je Mitrović nekoliko minuta kasnije. Nakon utakmice izbornik Niko Kovač bio je presretan onim što su njegovi igrači prikazali na terenu.

"Sve je odrađeno pošteno. Onako kako smo očekivali. U tu priču ušli smo baš ozbiljno. Nogometašima još jednom zahvaljujem i skidam kapu. Nisu sustajali usprkos umoru od kluskih priprema. U ova tri-četiri dana puno smo i razgovarali. Dakako da pravi posao tek slijedi. Volio bih ukupnu pobjedu u Kupu regija, za samopouzdanje uoči kvalifikacija za EP momčadi U-21", zaključio je.

U21 vrsta posljednju utakmicu Regionalnog kupa igra krajem mjeseca protiv Slovenije u Kopru.

Zadovoljile i U19 i U23 reprezentacija

Prije dva dana hrvatska reprezentacija do 23 godine izgubila je od Nizozemske (3:2), dok je U19 vrsta remizirala s Francuskom (2:2).

Izabranici izbornika Ive Šuška poraženi su u Puli od Nizozemske rezultatom 3-2. Iako su naši vodili od 7. minute pogotkom Andreja Kramarića, ipak nisu uspjeli izdržati pod naletom fizički moćnijih i uigranijih Nizozemaca. Tako je za 1:1 u 45. minuti zabio De Jong, 15 minuta kasnije rezultat je povisio Locaida, a treći zgoditak dijeli je De Vilhena u 75. minuti. Do kraja utakmice rezultat je uspio smanjiti Boras golom u 86. minuti.

Prijateljsku utakmicu protiv Francuske odigrala je i U19 vrsta pod vodstvom izbornika Dinka Jeličića. Poveli su gosti u 16. minuti nakon lijepe akcije. Strijelac je bio Benzia. Ipak, nakon ovog pogotka Hrvatska se budi te dolazi do preokreta. Prvo je u 26. minuti izjednačio Jedvaj nakon zbunjujuće reakcije protivničke obrane, a pred kraj prvog dijela vodstvo je donio Ivančić. Konačan rezultat postavlja Nangis u 65. minuti iskoristivši pogrešku Deanovića.

Još vijesti

  • Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    19.04.2024.

    Stanišić asistent, pridružio se Pašaliću u polufinalu Europske lige

    Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić asistirao je za izjednačujući pogodak Bayera iz Leverkusena na gostovanju u Londonu. Nakon 2:0 u prvoj utakmici pred svojim navijačima, novi njemački prvak...

  • Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    17.04.2024.

    Luka Modrić ponovno u polufinalu Lige prvaka

    U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Real Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Manchester City. Nakon 3:3 u prvoj utakmici u Madridu, uzvrat u Manchesteru također je završio...

  • Ante Budimir otpušten iz bolnice

    17.04.2024.

    Ante Budimir otpušten iz bolnice

    Hrvatski reprezentativac Ante Budimir zadobio je u ponedjeljak ozljedu rebara, a u srijedu je otpušten iz bolnice. Ante Budimir ozlijeđen je u ponedjeljak u posljednjim minutama ogleda svoje Osasune...

  • Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    15.04.2024.

    Vatreni među elitom u novom istraživanju CIES-a

    Nogometni institut CIES objavio je niz podataka o najboljim igračima na pojedinim područjima terena u ligama "petice", a među njima je i nekolicina hrvatskih nogometaša. Joško Gvardiol našao se na...