Grassroots > Ostalo

Hrvatski novinari
dobro krenuli u
Rumunjskoj

09.07.2013.
Hrvatski novinari dobro krenuli u Rumunjskoj
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Selekcija hrvatskih sportskih novinara pojačana Tomislavom Butinom odlično je krenula na međunarodnom turniru u Rumunjskoj.

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara prenoćit će kao prvoplasirana u skupini na međunarodnom turniru u Busteniju na Prahovi nakon remija s Bugarskom (1:1) i pobjede nad Crnom Gorom (2:0). Nakon dva kola, Hrvatska ima četiri boda, bod više od Crne Gore i Rumunjske, dok je Bugarska ostala na bodu.

Branitelji naslova, Bugari, bili su težak izazov za Hrvatsku na startu turnira, no hrvatski predstavnici uspjeli su minutu prije kraja izjednačiti na 1:1 nakon minijature Stjelje i pogotka Pavića.

Nakon neriješenih utakmica izvode se sedmerci, koji odlučuju u slučaju istog broja bodova, a u tomu su se uspješnijima pokazali Hrvati - zabili su Cvijanović i Stjelja, a ostatak posla obavio je Tomislav Butina skinuvši dva sedmerca Bugarima. Svaka reprezentacija ima pravo na jednog bivšeg profesionalca, a Hrvatska je sjajno odabrala bivšeg reprezentativca i povremenog komentatora Večernjeg lista Tomislava Butinu.

U popodnevnom terminu suparnik je bila čvrsta Crna Gora, a u ravnopravnom ogledu opet je prevagu donio odlični Butina te su naši novinari slavili s 2:0. Milan Stjelja zabio je prvi pogodak krasnim udarcem nakon dodavanja Cvijanovića, a za drugi je isti igrač sve učinio sam - oduzeo je loptu, povukao kontru i na koncu "povaljao" i suparničkog vratara za konačnih 2:0.

Hrvatske sportske novinare, koje vodi Nikola Lipovac (Jutarnji list), predstavljaju: Marko Cvijanović i Marko Hrstić (Novi list), Hrvoje Tironi i kapetan Vedran Pavičić (Sportske novosti), Mario Glavan (Arenasport), Dubravko Miličić (24sata), Milan Stjelja (NovaTV), Marko Pavić (Večernji list) i Tomislav Butina.

Rezultati, 1. kolo, skupina A: Hrvatska – Bugarska 1:1 (penali 2:1), Crna Gora – Rumunjska 4:3; 2. kolo: Hrvatska – Crna Gora 2:0, Bugarska – Rumunjska 2:7.

Redoslijed: 1. Hrvatska 4 boda, 2. Rumunjska 3, 3. Crna Gora 3, 4. Bugarska 1.

Skupina B: Srbija – Moldava 3:10, Makedonija – Prahovija 3:1, Srbija – Makedonija 4:11, Moldava – Prahovija 4:2.

Redoslijed: 1. Makedonija 6, 2. Moldava, 3. Prahovija 0, 4. Srbija 0.

Još vijesti