Reprezentacije

Generalna proba za SP

Kramarić donio
pobjedu protiv
Saudijske Arabije

16.11.2022.
Kramarić donio pobjedu protiv Saudijske Arabije
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijadu je odigrala posljednju pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Katarua, a domaćina je svladala pogotkom u 82. minuti.

SAUDIJSKA ARABIJA - HRVATSKA 0:1 (0:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion Prince Faisal Bin Fahd, Rijad.

Sudac: A. Makhadmeh (Jordan)

Strijelci: 0:1 - Kramarić (82')

Žuti kartoni: -

Saudijska Arabija: Al Owais, Al Shahrani, Al Boleahi (46' Tambakti), Al Amri, Abdulhamid, Al Malki (79' Al Hassan), Kanno (80' N. Al Dawsari), S. Al Dawsari, Al Faraj (68' Al Abed), Al Buraikan (80' Bahebri), Al Shehri (61' Asiri). Izbornik: H. Renard.

Hrvatska: Livaković, Barišić, Erlić, Lovren (58' Vida), Stanišić, Brozović (65' Modrić), Sučić (46' Kovačić), Majer, Pašalić (65' Perišić), Vlašić (46' Oršić), Petković (58' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

foto: Drago Sopta/HNS

Prije odlaska u Katar, Vatreni su gostovali kod Saudijske Arabije, a izbornik Zlatko Dalić iskoristio je prigodu te nastupe osigurao prvenstveno igračima kojima je nedostajalo minutaže prije svjetske smotre.

Tijekom cijelog dvoboja, obje su momčadi rijetko stvarale prave prigode za pogodak, Livaković je u nekoliko navrata dobro intervenirao, a u 72. minuti Kanno je pogodio okvir vrata.

Ulaskom u igru u drugom poluvremenu, branič Domagoj Vida upisao je jubilarni reprezentativni nastup i pridružio se hrvatskom Klubu 100. Čestitamo! Debitirao je 23. svibnja 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv Walesa.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je u posljednjih dvadesetak minuta tri puta zatresla mrežu, no Kramariću i Perišiću dosuđena su zaleđa, dok u 82. minuti nije bilo spasa za domaćina: Modrić je asistirao, a Kramarić pronašao put između saudijskih braniča i pogodio za konačnih 1:0.

Vatreni u Dohu lete u petak, a prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igraju u srijedu, 23. studenoga protiv Maroka.

foto: Drago Sopta/HNS

16.11.2022., Prince Faisal Bin Fahd Stadium, Riyadh. Gledatelja: 0
Suci: Adham Makhadmeh (JOR), Ahmad Alroalle (JOR), Mohammad Alkalaf (JOR)
Četvrti sudac: Khalid Alturais (KSA)
Saudijska Arabija
0
Hrvatska
1
1Mohammed Al Owais1Dominik Livaković
2Yasser Al-Shahrani3Borna Barišić
3Ali Al-Bulaihi
46'
5Martin Erlić
4Abdulelah Al-Amri6Dejan Lovren
58'
5Saud Abdulhamid2Josip Stanišić
6Abdulellah Al-Malki
79'
11Marcelo Brozović
65'
7Mohamed Kanno
80'
25Luka Sučić
46'
8Salem Al Dosari7Lovro Majer
9Salman Al Faraj
68'
15Mario Pašalić
65'
10Mohammed Al-Burayk
80'
13Nikola Vlašić
46'
11Saleh Al-Shehri
61'
16Bruno Petković
58'
Pričuvni igrači
12Hassan Tambakti
46'
21Domagoj Vida
58'
13Ali Al-Hassan
79'
10Luka Modrić
65'
14Nasser Al-Dawsari
80'
8Mateo Kovačić
46'
15Nawaf Al-Abed
68'
4Ivan Perišić
65'
17Hattan Bahebri
80'
18Mislav Oršić
46'
16Haitham Asiri
61'
9Andrej Kramarić
82'
58'
Treneri
Dalić Zlatko

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u Rijadu, 16. studenoga, prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije.

 

Bit će to posljednja provjera Vatrenih uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu Kataru. Saudijska Arabija je  49. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici, koja će također nastupiti na svjetskoj smotri, u skupini C s Argentinom, Meksikom i Poljskom.  

“Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije. HNS će s organizacijske strane, kao i uvijek, pružiti maksimalnu podršku reprezentaciji uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, kakvu svjetski doprvaci i zaslužuju. Vjerujem da ćemo uz kvalitetu i zajedništvo, a što hrvatska reprezentacija sigurno ima, ponovno imati razloga za veselje uz Vatrene”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

“S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru prije Svjetskog prvenstva. Saudijska Arabija je redoviti sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv jedne neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka”, poručio je izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

“Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvu utakmicu na svjetskoj smotri u Kataru”, rekao je izbornik Saudijske Arabije, Herve Renard.

Reprezentacija će se okupiti 14. studenoga, a poslije utakmice sa Saudijskom Aarabijom od 18. studenoga boraviti u svom kampu u Dohi.

Podsjetnika radi, Hrvatska će nastup na svjetskoj smotri u Kataru otvoriti 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt protiv Maroka, drugu utakmicu igrat će 27. studenoga u 17 sati na stadionu Khalifa International protiv Kanade, a treću 1. prosinca u 16 sati na stadionu Ahmad Bin Ali protiv Belgije.