HNL.hr

Split pobijedio
Rijeku 3:1

12.04.2013.
Split pobijedio Rijeku 3:1
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Splita u važnom derbi susretu protiv Rijeke na Parku mladeži došli su do pobjede i nova tri boda koja im pojačavaju šanse za plasmanom u UEFA natjecanje.

Rijeka je nakon četiri uzastopne pobjede i prije toga još dva neodlučena rezultata doživjela i poraz u prvenstvu, prvi od kako je na klupi trener Kek.

Prvo poluvrijeme bez golova, s puno grešaka i za brzi zaborav unatoč nekoliko pokušaja ugrožavanja gola s obje strane, a onda vrlo sadržajnih 45 minuta s četiri pogotka i još nekoliko dobrih pokušaja. Domaćin je poveo nakon sjajnog solo prodora Bellea koji je krenuo sa svoje polovine igrališta, prevario cijelu obranu Rijeke, izašao sam pred Mancea i dodao do slobodnog Rebića kojem je preostalo samo da loptu proslijedi u praznu mrežu. Na 2:0 povisio je Barišić nakon vrlo slične solo akcije Ercega po lijevoj strani i ubacivanja prizemne lopte pred gol Rijeke.

Gosti su se na kratko vratili zgoditkom u 85. minuti kada je Benko s pola metra ubacio loptu u praznu mrežu, ali već u idućem napadu na drugoj strani Erceg ponovo solo prodorom dolazi pred Mancea i gura loptu u mrežu za konačan rezultat utakmice.  

SPLIT-RIJEKA  3 : 1 (0:0)

Split: Stadion Park mladeži, gledatelja 1.400

Suci: Strahonja, Premužaj, Pataki, Krečak, kontrolor suđenja Blažek, delegat utakmice Stanković

SPLIT: Andrija Vuković, Denis Glavina, Ivica Križanac-kapetan, Tomislav Glumac, Ante Vitaić, Ivan Baraban (88. Velimir Vidić), Ante Erceg, Ante Rebić (80. Mate Pehar), Tomislav Radotić, Goran Paracki,  Henri Belle (71. Josip Barišić), trener Zoran Vulić

RIJEKA: Ivan Mance, Matija Škarabot, Dario Knežević-kapetan, Mehmed Alispahić (74. Antonini Čulina), Goran Mujanović (83. Ivor Weitzer), Danijel Cesarec (74. Kris Jogan), Damir Kreilach, Leon Benko, Lukasz Mierzejewski, Luka Marić, Vedran Jugović, trener Matjaž Kek

Strijelci: 1:0 Rebić (67.), 2:0 Barišić (83.), 2:1 Benko (86.), 3:1 Erceg (87.)

Žuti karton: Erceg (Split)

Još vijesti