HNL.hr

Lokomotiva uraganski
do 5 golova

14.04.2013.
Lokomotiva uraganski do 5 golova
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Momčad Lokomotive ostvarila je ovogodišnju rekordnu pobjedu od 5:1 protiv Slaven Belupa, a jednako tako nanijela rekordan poraz Farmaceutima. Uraganskih dvadesetak minuta drugog poluvremena i proboji po bokovima razbili su obranu Slaven Belupa koji je u prvom poluvremenu uspio parirati i sačuvati netaknutu mrežu, a preko Glavice mogao i povesti, ali je Picak bio uspješniji u duelu jedan na jedan.

Golijada je započela u 49. minuti dobrim bočnim prodorom Borasa, niskim centaršutom prema Kramariću kojeg blokira Jurica Pranjić, ali i gura loptu u vlastitu mrežu.

Osam minuta kasnije Antolić ubacuje loptu na drugu vratnicu gola gostiju gdje vidi utrčavanje Tomislava Barbarića koji glavom pogađa mrežu za 2:0.

Nakon samo četiri minute nova promjena rezultata: jedan od mnogobrojnih dobrih pokušaja bijega Kramarića je uspio, vratio je loptu na peterac gdje je vidio mlađahnog juniora Marka Pjacu koji se upisuje u strijelce za  povečanje vodstva.

U takvoj efikasnosti svakako da je vrijeme bilo da i vodeći strijelac prvenstva poentira: Peko je u 65. minuti pobjegao po desnoj strani, ubacio pred gol gdje je Andrej Kramarić neumoljiv.

Asistent četvrtog pogotka bio je strijelac petog i to već u 70. minuti: Martinac je pobjegao po lijevoj strani i pred golom pronašao Ivana Peku kojem nije bilo teško ubaciti loptu iza leđa Rodića.

Nastavio se tako niz Slaven Belupa u prvenstvu bez pobjede, ali i nastavak male tradicije po kojoj Slaven Belupo u Maksimiru ne uspijeva pobijediti Lokose.

Lokomotiva je ovom visokom pobjedom učvrstila svoju poziciju u borbi za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Europsku ligu i svakako ohrabrena i motivirana dočekuje uzvrat u polufinalu kupa protiv Cibalije u srijedu u Maksimiru, ali i subotnji prvenstveni derbi na Kantridi protiv izravnog konkurenta Rijeke.

Još vijesti