HNL.hr

Špehar i Murić
najbolji strijelci
Prve HNL juniora i
kadeta

04.06.2013.
Špehar i Murić najbolji strijelci Prve HNL juniora i kadeta
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Igrači Dinama Dino Špehar i Robert Murić najbolji su strijelci Prve HNL juniora i kadeta u prvenstvu 2012./2013.

Dino Špehar na uvjerljiv je način osvojio titulu naj-strijelca u juniorskoj konkurenciji: postigao je 25 golova, čak 9 više od drugoplasiranih na listi strijelaca, Marka Pjace (Lokomotiva) i Hrvoje Skupnjaka (Zagreb). Od 30 mogućih prvenstvenih utakmica, Špehar je za juniorsku momčad Dinama nastupio na 27 utakmica pri čemu je samo 16 odigrao u cijelosti uz ostvarenih 2.135 minuta provedenih u igri, a uz 25 postignutih pogodaka, dobio je samo jedan žuti karton.

U kadetskoj konkurenciji Robertu Muriću za prvo mjesto u poretku strijelaca bio je dovoljan  21 pogodak čime je za dva bio efikasniji od svog suigrača u momčadi Filipa Hodaka te za tri od Marka Dabre (Cibalia). Murić je za kadete Dinama, nove prvake Hrvatske, nastupio na samo 21-oj utakmici  (svega 15 odigrao u cijelosti, uz jedan žuti karton) što znači da je prosječno pogodak postigao na svakoj utakmici na kojoj je ulazio u igru.

Murić je tako na tronu naj-strijelca u kadetskoj konkurenciji naslijedio također igrača Dinama prošlogodišnjeg najboljeg strijelca Marka Kolara dok je Špehar u juniorskoj konkurenciji primat preuzeo od Tomislava Horvata iz Lokomotive.

Još vijesti