HNL.hr

Osam subotnjih pogodaka

Osijek preokretom
uzvratio Šibeniku,
Istra 1961 i Dinamo u
sadržajnom ogledu
podijelili bodove

19.10.2024.
Osijek preokretom uzvratio Šibeniku, Istra 1961 i Dinamo u sadržajnom ogledu podijelili bodove
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon što je Šibenik u prvom kolu slavio u Osijeku, Osijek je u desetom kolu slavio u Šibeniku, a Dinamo je na gostovanju kod Istre 1961 osvojio bod.

Šibenik - Osijek 1:3 (1:1)

Na prvi se pogodak na Šubićevcu čekalo samo tri minute, kada je glavom pogodio Santini, a prije toga je stigao pogoditi i okvir vrata. Prečka je potom zaustavila i Majića, a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Osijek je započeo svoj preokret.

Jakupović je glavom poravnao na ubačaj Solde, a u 62. minuti Jelenić iz blizine ispisuje na semaforu 2:1 za goste. "Točku na i" stavio je Soldo desetak minuta prije kraja, lijepom završnicom na asistenciju Pušića.

Osijek se tako domogao četvrtog mjesta na tablici, a Šibenik je već šest prvenstvenih kola bez pobjede.

Istra 1961 - Dinamo 2:2 (1:0)

Prvoligaš iz Pule poveo je protiv aktualnog prvaka u 43. minuti, zahvaljujući preciznom udarcu Lisice u bliži kut, dok se za izjednačenje pobrinuo Ademi na početku drugog poluvremena.

Već u sljedećem napadu domaćina Lekoueiry pogađa suprotnu stranu Dinamovih vrata za 2:1, a od 64. minute Istra 1961 igra bez isključenog Kellera, koji je dobio dva žuta kartona. S igračem više Zagrepčani su izborili kazneni udarac, koji Kulenović pretvara u konačnih 2:2.

Dinamo je zadržao korak s drugoplasiranom Rijekom, te obje momčadi imaju utakmicu više i bod manje od vodećeg Hajduka. Istrijani su bodovno poravnati s petoplasiranim Varaždinom, koji u nedjelju dočekuje Goricu.

foto: CROPIX
 

Još vijesti