HNL.hr

Carević praznih ruku u debiju

Hajduk pobjedom u
Koprivnici povećao
prednost, Varaždin
svladao Goricu

20.10.2024.
Hajduk pobjedom u Koprivnici povećao prednost, Varaždin svladao Goricu
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nogometaši Hajduka slavili su na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici rezultatom 2:0, dok je Varaždin na svom terenu nadjačao Goricu rezultatom 2:1.

Slaven Belupo - Hajduk 0:2 (0:2)

Premda je Slaven Belupo imao inicijativu u prvom dijelu te dva nepriznata pogotka zbog zaleđa, Hajduk je u Koprivnici uspio otići na poluvrijeme s dva pogotka prednosti, koje je potom sačuvao do kraja utakmice.

Igrala se 39. minuta kada je Božić glavom skrenuo loptu u vlastitu mrežu, da bi u 45. minuti Biuk odmjerenim udarcem u suprotni donji kut postigao drugi pogodak Splićana.

Hajduk tako iduće kolo dočekuje s četiri boda ispred Rijeke i Dinama, a Slaven Belupo ostaje na pet osvojenih bodova.

Varaždin - Gorica 2:1 (1:0)

Nakon dva uzastopna poraza, od Osijeka i Dinama, Varaždinci su se pobjedama vratili kod kuće protiv Gorice, a prvi je pogodak pao u 19. minuti, kada je Mitrovski pogodio prizemnim udarcem na asistenciju Mamića.

Mamić se potom upisao u strijelce, na asistenciju Mitrovskog, uz slabiju reakciju Banića u 51. minuti. Neizvjesnost je ubrzo vratio Kolar, na dodavanje Štigleca, no tih 2:1 ostalo je na semaforu do kraja utakmice.

Varaždin je nakon deset odigranih kola četvrta momčad SuperSport HNL-a, s dva boda više od Osijeka, a Carevićeva Gorica je pretposljednja s tri boda više od Slaven Belupa.

foto: CROPIX

Još vijesti