Reprezentacija > Ženska > A

Hrvatice saznale
protivnice u
kvalifikacijama za SP

16.04.2013.
Hrvatice saznale protivnice u kvalifikacijama za SP
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Nyonu je danas održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za odlazak na Svjetsko prvenstvo nogometašica koje će biti održano 2015. godine u Kanadi.

Hrvatske nogometašice nisu mogle računati na posebno povoljnu skupinu s obzirom na to da su po renkingu bile smještene u posljednju jakosnu skupinu, pa će u narednim kvalifikacijama jedan od ciljeva svakako biti i poboljšati tu poziciju Hrvatske u međunarodnim okvirima.

Hrvatska je izvučena kao prva reprezentacija na ždrijebu te je automatski smještena u skupinu 1, a ostatak ždrijeba u istu je skupinu doveo reprezentacije Slovenije, Slovačke, Irske, Rusije i Njemačke.

Izbornica Marija Damjanović, koja je bila prisutna na ždrijebu u Nyonu, može biti zadovoljna što su u skupini s Hrvatskom reprezentacije Slovenije i Slovačke s kojima Hrvatska ima svježih iskustava, a svim igračicama zasigurno će biti veliki izazov susret s reprezentacijom Njemačke koja je dva puta osvojila SP (2003. i 2007.)

42 reprezentacije podijeljene su u sedam skupina po šest reprezentacija - prvoplasirane će izboriti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će četiri najbolje drugoplasirane selekcije igrati dodatne kvalifikacije za još jedno mjesto koje vodi u Kanadu.

Kvalifikacije će se igrati od 21. rujna 2013. do 17. rujna 2014. godine, dok će se doigravanje za dodatno mjesto igrati od 25. listopada 2014. do 27. studenoga 2014. godine.

Braniteljice naslova svjetskih prvakinja su nogometašice Japana koje su trijumfirale u Njemačkoj 2011. godine.

Kvalifikacijske skupine za odlazak na SP 2015.:

Skupina 1: Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Irska, Rusija, Njemačka

Skupina 2: Makedonija, Estonija, Rumunjska, Češka, Španjolska, Italija

Skupina 3: Malta, Izrael, Srbija, Švicarska, Island, Danska

Skupina 4: Farski Otoci, BiH, Sjeverna Irska, Poljska, Škotska, Švedska

Skupina 5: Albanija, Grčka, Portugal, Belgija, Nizozemska, Norveška

Skupina 6: Crna Gora, Turska, Wales, Bjelorusija, Ukrajina, Engleska

Skupina 7: Kazakhstan, Bugarska, Mađarska, Austrija, Finska, Francuska

Još vijesti

  • Nenad Gračan objavio popis za utakmice protiv Sjeverne Irske

    17.10.2024.

    Nenad Gračan objavio popis za utakmice protiv Sjeverne Irske

    Izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije, Nenad Gračan, objavio je popis igračica za prvi krug dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu i u...

  • Teška ozljeda Ružice Krajinović

    25.09.2024.

    Teška ozljeda Ružice Krajinović

    Hrvatska reprezentativka Ružica Krajinović zadobila je tešku ozljedu na utakmici svoga SK Sturma te će morati na operaciju. Na utakmici prve austrijske lige između SK Sturm Graza i SKN St. Poltena...

  • Petra Pezelj pojačala redove SFK 2000 Sarajeva

    30.08.2024.

    Petra Pezelj pojačala redove SFK 2000 Sarajeva

    Hrvatska nogometna reprezentativka Petra Pezelj klupsku karijeru nastavlja u Bosni i Hercegovini u redovima SFK 2000 Sarajeva. 25-godišnja Petra Pezelj potpisala je ugovor s SFK 2000...

  • Hrvatska ženska reprezentacija 57. na svijetu

    17.08.2024.

    Hrvatska ženska reprezentacija 57. na svijetu

    Na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih ženskih reprezentacija svijeta, Hrvatska drži 57. poziciju. Po završetku prve faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometašica 2025. godine, Svjetska...