Reprezentacija > Muška > A

Dejan Lovren
potpisao za
Southampton

15.06.2013.
Dejan Lovren potpisao za Southampton
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Engleski Premiership bogatiji je za jednog hrvatskog reprezentativca - Dejan Lovren preselio je u Southampton.

Dejan Lovren novi je član Southamptona nakon što je njegov dosadašnji klub, Lyon, pristao na transfer vrijedan 6.8 milijuna funti (BBC).

23-godišnji branič proveo je tri i pol godine u Lyonu tijekom kojih je često bio povezivan s klubovima s Otoka, a sada se jedan takav interes i materijalizirao. Upravo je Premiership bila velika Lovrenova želja:

"Nakon tri i pol godine u Francuskoj, meni je san bio igrati u Premiershipu i sada se ispunio. Imam zacrtano ostvariti nešto veliko, a isto vidim i u ovom klubu. Mlada smo momčad, kao što sam i ja mlad, pa se nadam da ću ovdje ostati dugo vremena."

Lovren je karijeru započeo u Dinamu, gdje je uz kaljenje u Interu iz Zaprešića postao i hrvatski reprezentativac uz debi 8. listopada 2009. protiv Katara. Prvi pogodak za reprezentaciju postigao je u pobjedi od 3:1 nad Maltom 2. rujna 2011., a do danas je skupio 17 nastupa za Hrvatsku.

Lovren je sa Southamptonom potpisao ugovor na četiri godine, a za službene stranice novog kluba otkrio je razloge dolaska:

"Razgovarao sam s predsjednikom i trenerom i smatram da je ovo sjajan projekt. Rekli su mi puno pozitivnih stvari i poznajem povijest kluba. Ovo je veliki klub i vrlo sam sretan što sam tu."

Još vijesti

  • Brekalo proslavio prvijenac u pobjedi Kasimpase

    20.10.2024.

    Brekalo proslavio prvijenac u pobjedi Kasimpase

    Hrvatski ofenzivac Josip Brekalo ubilježio je svoj prvi pogodak u dresu novog kluba. Josip Brekalo ove sezone brani boje turske Kasimpase, a u devetom je kolu postigao svoj prvijenac, na gostovanju...

  • Moro i Vlašić upisali asistencije u osmom kolu Serie A

    20.10.2024.

    Moro i Vlašić upisali asistencije u osmom kolu Serie A

    Ovog su se vikenda u talijanskom nogometnom prvenstvu asistencijama istaknuli Nikola Moro i Nikola Vlašić. Torino je u nedjelju poražen kod Cagliarija rezultatom 3:2, a Nikola Vlašić asistirao je...

  • Gvardiol ponovno postigao fantastičan pogodak za City

    20.10.2024.

    Gvardiol ponovno postigao fantastičan pogodak za City

    Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol još je jednom oduševio navijače Manchester Cityja i "podebljao" svoj golgeterski učinak u Premiershipu. Aktualni engleski prvak Manchester City gostovao je u...

  • Pašalić postigao svoj jubilarni 50. pogodak u Serie A

    20.10.2024.

    Pašalić postigao svoj jubilarni 50. pogodak u Serie A

    Mario Pašalić vodećim je pogotkom na gostovanju u Veneciji usmjerio svoju Atalantu prema novoj prvenstvenoj pobjedi. Atalanta je u osmom kolu talijanskog nogometnog prvenstva pobijedila Veneziju 2:0...