Reprezentacije

Do tri boda u drugom poluvremenu

Slavljenik Modrić i
Kramarić prvijencem
osigurali pobjedu
Hrvatske nad Maltom

09.09.2014.
Slavljenik Modrić i Kramarić prvijencem osigurali pobjedu Hrvatske nad Maltom
foto: Gordan Laušić
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska je pobjednički ušla u kvalifikacije za europsku smotru u Francuskoj, nadjačavši reprezentaciju Malte na Maksimiru rezultatom 2:0.

HRVATSKA - MALTA 2:0 (0:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
Stadion Maksimir, Zagreb.

Sudac: Vladislav Bezborodov (Rusija)

Strijelci: 1:0 - Modrić (46'), 2:0 - Kramarić (81')

Žuti kartoni: Mandžukić (30'), R. Fenech (60')

Crveni karton: Borg (30')

Hrvatska: Subašić, Milić, Lovren, Ćorluka, Srna, Modrić, Rakitić, Kovačić (od 46' Jelavić), Brozović, Halilović (od 67' Kramarić), Mandžukić (od 79' Olić). Izbornik: N. Kovač.

Malta: Hogg, Borg, Agius, R. Fenech, C. Failla, P. Fenech (od 87' Scicluna), Mifsud (od 34' Bezzina), Schembri, R. Muscat (od 76' Kristensen), Camilleri, Z. Muscat. Izbornik: P. Ghedin.


Prvi ispit na putu prema Europskom prvenstvu 2016. godine Hrvatska je položila na domaćem terenu protiv Malte, pobijedivši na Maksimiru žilave goste rezultatom 2:0.

U prvom je dijelu momčad Nike Kovača teško povezivala konce igre i tek su Mario Mandžukić i Alen Halilović ozbiljnije zaprijetili gostujućem vrataru Hoggu, dok je na samom početku utakmice Subašić morao zaustaviti udarac Schembrija iz blizine. Ključni trenutak prvog poluvremena zbio se nakon pola sata igre, kada je zbog nervozne reakcije prema Mandžukiću izravni crveni karton dobio Borg.

To je otvorilo više prostora za hrvatske kombinacije, izbornik Kovač na poluvremenu je umjesto Matea Kovačića uveo Nikicu Jelavića, a na vodstvo se nije čekalo niti minute.

Tek što je lopta ponovno krenula s centra, Luka Modrić - koji je na dan utakmice slavio svoj 29. rođendan - pucao je nisko iz daljine i pronašao put do malteške mreže za 1:0.

foto: Drago Sopta/HNS

Naleti na malteška vrata nastavili su se u cijelom drugom poluvremenu, a blizu novom pogotku bili su još jednom Modrić, zatim Alen Halilović, u više navrata Ivan Rakitić te jednom Hrvoje Milić, da bi džoker s klupe Andrej Kramarić u 74. minuti pogodio prečku.

Do svog je prvog pogotka za reprezentaciju Kramarić ipak stigao u 81. minuti, nakon lijepog proigravanja Jelavića i slanja lopte ispod Hogga za 2:0. Do kraja su opasno pucali još Brozović i Jelavić, no i bez njihovog uspjeha Hrvatskoj su ostala tri boda u džepu.

Time je zaključena vrlo jednostrana utakmica u kojoj je Hrvatska imala 23 udarca na gol, 16 kornera i 70 posto posjeda lopte, a kvalifikacije će nastaviti u listopadu, gostovanjem kod Bugarske i dvobojem s Azerbajdžanom u Osijeku.

09.09.2014., Stadion Maksimir, Zagreb. Gledatelja: 8333
Suci: Vladislav Bezborodov (RUS), Nikolai Golubec (RUS), Maksim Gavrilin (RUS)
Četvrti sudac: Valeriy Danchenko (RUS)
Hrvatska
2
Malta
0
23Danijel Subašić1Andrew Hogg
5Vedran Ćorluka4Steve Borg
31'
6Dejan Lovren5Andrei Agius
4Hrvoje Milić6Ryan Fenech
59'
7Ivan Rakitić7Clayton Failla
10Luka Modrić
46'
8Paul Fenech
87'
20Mateo Kovačić
46'
9Michael Mifsud
33'
8Alen Halilović
67'
13Andre Schembri
17Mario Mandžukić
31'
79'
15Rowen Muscat
76'
11Darijo Srna17Ryan Camilleri
14Marcelo Brozović19Zach Muscat
Pričuvni igrači
12Lovre Kalinić12Justin Haber
1Ivan Vargić3Steven Bezzina
33'
18Ivica Olić
79'
18Bjorn Kristensen
76'
3Danijel Pranjić22Ryan Scicluna
87'
2Šime Vrsaljko2Jonathan Caruana
16Mario Pašalić10Andrew Cohen
19Marko Pjaca11Edward Herrera
9Nikica Jelavić
46'
14Stephen Pisani
21Domagoj Vida20Jean Paul Farrugia
13Duje Čop
22Andrej Kramarić
81'
67'
Treneri
Niko KovačPietro Ghedin

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak protiv Malte otvara svoj put kroz europske kvalifikacije prema završnoj smotri u Francuskoj 2016. godine.

Hrvatska - Malta
Kvalifikacije za EP 2016.
9. rujna 2014., 20:45
Stadion Maksimir, Zagreb.

Izabranici Nike Kovača započinju novi kvalifikacijski ciklus, za europsku smotru u Francuskoj. Svjetsko je prvenstvo u Brazilu arhivirano, provjera protiv Cipra u Puli uspješno je odrađena (2:0) i na Maksimiru se traže prva tri boda.

Svi su pozvani reprezentativci spremni i na raspolaganju izborniku, koji vjeruje da uz pravo izdanje njegove momčadi i uz puno poštovanje protivnika ne bi trebalo biti previše dvojbe o pobjedniku.

"Nijednu utakmicu ne smijemo shvatiti prelagano jer će nam se obiti o glavu, a to ne želim. Moramo biti pravi i tada će Hrvatska sigurno biti pobjednik. Malta je slabija od nas, ali bez naše koncentracije oni mogu napraviti čudo", izjavio je Kovač uoči susreta.

Jedan od ključnih čimbenika trebao bi biti rani pogodak radi "otključavanja malteške brave", a susret s Cipranima pokazao je da Hrvatska ima rješenja za takve situacije.

"Pokušat ćemo postaviti momčad koja će nastaviti s onime što smo pokazali u Puli, a to je pritisak na protivnika radi što ranijeg postizanja pogotka", najavio je izbornik.

Hrvatska se s Maltom susretala šest puta u dosadašnjim kvalifikacijama te ubilježila pet pobjeda. Jedini je put Malta izbjegla poraz u rujnu 2005. godine, kada je na Ta'Qaliju završilo 1:1.

"Znamo što nas čeka, neće biti lako. Nećemo podcijeniti nikoga, no svjesni smo svoje snage. Imamo kvalitetu i za guste obrane, uvjeren sam da smo mi ti koji ćemo se veseliti", naglasio je napadač Mario Mandžukić.

Utakmicu Hrvatske i Malte sudit će ruski sudac Vladislav Bezborodov.

U preostala dva susreta prvog kola Skupine H danas se sastaju Azerbajdžan i Bugarska te Norveška i Italija.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll