Reprezentacije

Olić ubilježio 100. nastup

Odlična Hrvatska do
boda u Italiji:
Candreva i Perišić
režirali remi

16.11.2014.
Odlična Hrvatska do boda u Italiji: Candreva i Perišić režirali remi
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Nacionalna selekcija Hrvatske pokazala je dobru igru i osvojila jedan bod na gostovanju kod nositelja kvalifikacijske Skupine H, reprezentacije Italije.

ITALIJA - HRVATSKA 1:1 (1:1)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
San Siro, Milano.

Sudac: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

Strijelci: 1:0 - Candreva (11'), 1:1 - Perišić (15')

Žuti kartoni: Kovačić (37'), Immobile (46'), Perišić (65')

Italija: Buffon, Chiellini, Ranocchia, Darmian, Pasqual (od 28' Soriano), De Sciglio, De Rossi, Marchisio, Candreva, Zaza (od 63' Pelle), Immobile (od 53' El Shaarawy). Izbornik: A. Conte.

Hrvatska: Subašić, Pranjić, Ćorluka, Vida, Srna, Brozović (od 83' Badelj), Modrić (od 28' Kovačić), Olić (od 68' Kramarić), Rakitić, Perišić, Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.


Hrvatska je u nedjelju u Milanu nastavila svoj niz neporaženosti protiv Italije, koja je pak zadržala niz neporaženosti na svom San Siru. Utakmica četvrtog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine, u kojoj su Daniele de Rossi i Ivica Olić upisali 100. nastup u reprezentativnom dresu, završila je podjelom bodova.

Premda je Hrvatska dobro otvorila utakmicu i prijetila iskusnom Buffonu udarcima Rakitića, Vide i Modrića već u uvodnih deset minuta, Italija je uspjela povesti iz prve ozbiljnije akcije. Zaza je ostavio loptu na udarac Candrevi, koji s 18 metara puca u Subašićev kut za 1:0 i postiže svoj prvi pogodak za Italiju.

Međutim, izabranici Nike Kovača brzo su uzvratili.

Igrala se 15. minuta kada je ostalo prostora na lijevoj strani, a Rakitić je poslužio Perišića, koji ulazi u kazneni prostor, gađa nisko po sredini gola, a lopta ispod Buffona prolazi u mrežu.

foto: Drago Sopta/HNS

Na obje je strane tada pala razina povezanosti u igri, a u 28. minuti obojica su izbornika morali napraviti svoju prvu zamjenu. Zbog ozljede prepona izašao je Modrić, a ušao Kovačić, dok je Pasquala s druge strane zamijenio debitant Soriano.

Hrvatska je pri kraju prvog dijela, poslije dva opasna talijanska ubačaja s desne strane, opet bila opasnija. Srna i Rakitić okušali su svoje udarce iz daljine, a Olićev pokušaj nakon skoka Buffona i Mandžukića na gol-crti zaustavio je Ranocchia.

Subašić je odmah na početku nastavka morao zaustaviti Zazu, a Kovačić, Mandžukić i Rakitić potom su ponovno zaposlili Buffona. Hrvatska je držala loptu na talijanskoj polovici, plela mrežu oko obrane Azzurra, a El Shaarawy je s klupe donio dodatni žar igri domaćina.

foto: Drago Sopta/HNS

Petnaestak minuta prije kraja sudac je privremeno povukao igrače s terena zbog baklji koje je ubacio dio hrvatskih navijača, ali susret je nakon prekida ipak nastavljen.

Strijelac Perišić propustio je zlatnu priliku za pobjedu Hrvatske u 87. minuti, kada je nakon Rakitićevog proigravanja pucao tik pored desne vratnice. Hrvatska i Italija tako ostaju na vrhu tablice s deset bodova, a u ožujku Kovačevi nogometaši dočekuju Norvežane, dok Italija gostuje u Bugarskoj.

foto: Drago Sopta/HNS

U preostale dvije utakmice Skupine H, Norveška je na gostovanju pobijedila Azerbajdžan 1:0, a Bugarska je kod kuće remizirala s Maltom 1:1, uz promašeni jedanaesterac Popova.

Kvalifikacije za EP, Skupina H:
1. Hrvatska 10
2. Italija 10
3. Norveška 9
4. Bugarska 4
5. Malta 1
6. Azerbajdžan 0

16.11.2014., Stadio Giuseppe Meazza / San Siro, Milano. Gledatelja: 63222
Suci: Bjorn Kuipers (NED), Sander van Roekel (NED), E.J.J. Zeinstra Erwin (NED)
Četvrti sudac: Mario Diks (NED)
Italija
1
Hrvatska
1
1Gianluigi Buffon23Danijel Subašić
2Mattia De Sciglio18Ivica Olić
68'
3Giorgio Chiellini3Danijel Pranjić
6Antonio Candreva
11'
7Ivan Rakitić
7SImone Zaza
63'
10Luka Modrić
28'
8Claudio Marchisio5Vedran Ćorluka
9CIro Immobile
46'
52'
4Ivan Perišić
15'
65'
13Andrea Ranocchia17Mario Mandžukić
16Daniele De Rossi11Darijo Srna
20Matteo Darmian21Domagoj Vida
23MAnuel Pqsqual
28'
14Marcelo Brozović
83'
Pričuvni igrači
12Salvatore Sirigu1Ivan Vargić
22Mattia Perin12Lovre Kalinić
14Stephan El Shaarawy
52'
9Andrej Kramarić
68'
17Graziano Pelle
63'
19Milan Badelj
83'
21Roberto Soriano
28'
20Mateo Kovačić
37'
28'
4Emiliano Moretti2Šime Vrsaljko
5Daniele Rugani6Dejan Lovren
10Sebastian Giovinco8Alen Halilović
11Alessio Cerci13Duje Čop
15Giacomo Bonaventura16Anas Sharbini
18Marco Parolo15Tin Jedvaj
19Andrea Bertolacci22Marin Leovac
Treneri
Antonio ConteNiko Kovač

U nedjelju navečer snage će odmjeriti Italija i Hrvatska, na velebnom San Siru, u borbi za sam vrh tablice kvalifikacijske Skupine H.

Italija - Hrvatska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H
16. studenoga 2014, 20:45
San Siro, Milano.

Poslije pobjeda nad Maltom, Bugarskom i Azerbajdžanom, hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra četvrtu utakmicu na putu prema europskoj smotri u Francuskoj. Izabranici Nike Kovača gostovat će kod nositelja skupine, reprezentacije Italije.

Italija, koju je poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu preuzeo vrlo uspješni Antonio Conte, također ima svih devet bodova na kontu, a pobijedila je Norvešku u gostima 2:0, Azerbajdžan kod kuće 2:1 i Maltu u gostima 1:0.

Protiv Hrvatske će nastupiti bez ozlijeđenih Pirla, Verrattija, Balotellija i Ogbonne, dok su svi hrvatski reprezentativci zdravi i spremni, uključujući i Marija Mandžukića koji je morao propustiti jedan trening.

No, u hrvatskom se taboru neće dati zavarati, svjesni da Italija ima brojne kvalitetne nogometaše na raspolaganju te da će igrati vrlo motivirani pred svojim navijačima, željni dokazivanja, pogotovo nakon razočaranja na ljetnoj svjetskoj smotri.

"Ne slažem se uopće da je Hrvatska favorit. Bez obzira na izostanke, Italija je sjajna momčad, a mi dolazimo ubrati ono što svaka momčad želi - bod ili bodove", jasan je bio hrvatski izbornik Niko Kovač.

Kovač više nema dilema oko početnog sastava, a dodatna je krila Hrvatskoj dala i dobra predstava pomlađene reprezentacije u Londonu protiv Messijeve Argentine.

Utakmica u Milanu možda neće biti presudna za plasman na Europsko prvenstvo, svjesni su i Talijani i Hrvati, a hrvatski kapetan Darijo Srna poručuje: "Svaka utakmica nosi tri boda, ali istina je da se ovoga puta sastaju dva velika rivala, dva nogometna prijatelja koji se dobro poznaju. Nadam se spektaklu za gledatelje".

Subotnji je trening, doduše, obilježila i obilna kiša koja je natopila teren te bi uvjeti za igru mogli biti zahtjevniji od uobičajenih. "Obje momčadi teže igri i težak teren bit će im hendikep", najavio je izbornik.

Pravdu će na San Siru dijeliti nizozemski sudac Bjorn Kuipers. U preostala dva susreta četvrtog kola Skupine H sastaju se Azerbajdžan i Norveška te Bugarska i Malta.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll