Reprezentacije

Tri gola za tri boda

Dominantna Hrvatska
slavila protiv
Bugarske

10.10.2015.
Dominantna Hrvatska slavila protiv Bugarske
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Hrvatska je nogometna reprezentacija ugostila Bugarsku na maksimirskom stadionu i vrlo dobrom igrom osvojila tri boda te ostala u utrci za izravan plasman u Francusku.

HRVATSKA - BUGARSKA 3:0 (2:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
Zagreb, stadion Maksimir.

Sudac: A. Dias (Portugal)

Strijelci: 1:0 - Perišić (2'), 2:0 - Rakitić (42'), 3:0 - Kalinić (81')

Žuti kartoni: Perišić (87')

Crveni kartoni: Čop (89')

Hrvatska: Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić, Modrić (od 46' Badelj), Kovačić, Perišić, Rakitić, Pjaca (od 60' Čop), Kalinić (od 86' Kramarić). Izbornik: A. Čačić.

Bugarska: Mitrev, S. Popov, A. Aleksandrov, Terziev (od 46' Ivanov), Ž. Milanov, I. Popov (od 71' M. Aleksandrov), Slavčev, Nedelev (od 46' G. Milanov), Zlatinski, Rangelov, Tonev. Izbornik: I. Petev.

U debiju novog izbornika Ante Čačića, Vatreni su na domaćem terenu pobijedili Bugarsku te još uvijek konkuriraju za osvajanje drugog mjesta na tablici koje osigurava mjesto na Europskom prvenstvu.

Bez publike na Maksimiru, utakmica nije mogla bolje početi za Hrvatsku, s obzirom da je već u drugoj minuti Luka Modrić izvrsno pronašao Ivana Perišića, koji spretno matira Mitreva i šalje loptu u mrežu za vodstvo.

Hrvatski nogometaši tu nisu usporili, već su nove prigode imali Nikola Kalinić, Ivan Rakitić i Marko Pjaca, dok je Domagoju Vidi pogodak poništen zbog zaleđa, a Tonev je zatresao vlastitu vratnicu. Danijel Subašić, s druge strane, morao je pripaziti tek na dva dalekometna udarca, Toneva i Zlatinskog.

foto: Drago Sopta/HNS

Na drugi se pogodak tako čekalo do 42. minute, a tada je Rakitić u lijepoj kombinaciji s Kalinićevom efektnom asistencijom udvostručio hrvatsku prednost.

Niti u nastavku Čačićevi izabranici nisu popustili, kontrolirajući zbivanja na terenu, a Nikola Kalinić bio je najaktivniji u potrazi za novim pogotkom.

Trud Hrvatske napokon je nagrađen desetak minuta prije kraja, kada je Perišić ubacio s lijeve strane, a Kalinić pogodio za konačnih 3:0. U samoj završnici isključen je Čop zbog starta na Popovu, no to više nije moglo ugroziti slavlje.

foto: Drago Sopta/HNS

U preostala dva susreta u Skupini H, Italija je slavila kod Roberta Prosinečkog i njegovog Azerbajdžana 3:1, dok je Norveška kod kuće pobijedila Maltu 2:0. U posljednjem kolu sastaju se Malta - Hrvatska, Italija - Norveška te Bugarska - Azerbajdžan.

Skupina H:
1. Italija 21
2. Norveška 19
3. Hrvatska 17
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 6
6. Malta 2

10.10.2015., Stadion Maksimir, Zagreb. Gledatelja: 35267
Suci: Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (POR), Rui Licino Barbosa Tavares (POR), Alvaro Daniel Carvalho Mesquita (POR)
Četvrti sudac: Nuno Filipe Dos Santos Tomas Pereira (POR)
Hrvatska
3
Bugarska
0
23Danijel Subašić1Bojidar Mitrev Konstantinov
7Ivan Rakitić
42'
2Strahil Popov Venkov
10Luka Modrić
46'
3Aleksander Aleksandrov
20Mateo Kovačić4Georgi Terziev
46'
5Vedran Ćorluka8Dimitar Rangelov
8Marko Pjaca
60'
10Ivelin Popov Ivanov
71'
4Ivan Perišić
2'
87'
16Simeon Slavchev Nenchev
11Darijo Srna19Aleksandar Tonev
21Domagoj Vida20Zhivko Milanov Kirilov
16Nikola Kalinić
81'
85'
22Todor Nedelev
46'
22Josip Pivarić23Hristo Zlatinski
Pričuvni igrači
12Lovre Kalinić12Plamen Iliev Ivanov
1Ivan Vargić13Blagoy Makendziev
3Danijel Pranjić5Ivo Ivanov
46'
9Andrej Kramarić
85'
6Asen Georgiev
2Šime Vrsaljko7Mihail Alexandrov
71'
13Marko Lešković9Anton Karachanakov
19Milan Badelj
46'
11Ventsislav Hristov Dimitrov
17Mario Mandžukić14Georgi Kostadinov
14Marcelo Brozović15Ivan Ivanov
15Duje Čop
89'
60'
17Georgi Milanov Ventsislavov
46'
6Duje Ćaleta-Car21Anton Nedylkov
Treneri
Ante ČačićIvaylo Petev Bogdanov

U pretposljednji dvoboj u kvalifikacijskoj Skupini H Hrvatska ulazi s novim izbornikom Čačićem, a s druge će strane terena stajati Bugarska.

Hrvatska - Bugarska
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
10. listopada 2015., 20:45
Zagreb, stadion Maksimir.

Nakon smjene na klupi, poslije remija u Azerbajdžanu i poraza u Norveškoj, novi izbornik Ante Čačić povest će Vatrene u preostala dva dvoboja grupne faze kvalifikacija, a debitirat će u subotu navečer na Maksimiru protiv Bugarske.

Bugari su tri puta do sada igrali u Lijepoj našoj te izvukli dva remija, uz jedan poraz, a ta je pobjeda Hrvatskoj omogućila prolazak u dodatne kvalifikacije za EP 2004. u Portugalu. Za plasman u Francusku Bugarskoj igra još samo teorija.

"Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom".

Hrvatska će biti oslabljena za neigranje suspendiranog Ivice Olića, dok je Mario Mandžukić morao otpasti za obje listopadske utakmice zbog ozljede zadnje lože, a njegovo će mjesto u vrhu napada zauzeti Nikola Kalinić.

Bugarima će zbog kartona nedostajati Svetoslav Djakov, Jordan Minev i Ilijan Micanski, a izbornik Čačić ostao je na oprezu neovisno o početnoj postavi gostiju.

"Bit će potpuno rasterećeni. Bez obzira tko će nastupiti za Bugarsku, svakome je posebna čast igrati za reprezentaciju. Siguran sam da će svaki igrač, makar i zamjena za prvotimce koji ne igraju, dati sve kako bi opravdali ukazano povjerenje te da nas ne čeka lagani posao".

Utakmica će ponovno, poput one s Italijom na Poljudu, biti igrana pred praznim tribinama zbog Uefinih sankcija.

"Takva je situacija, specifična. svi znamo da nije ugodno ni lijepo igrati pred praznim tribinama, no što je - tu je. Znamo koji je cilj pred nama, maksimalnih šest bodova, i vjerujem da Hrvatska uvijek pokazuje svoje najbolje lice kada je najteže", naglasio je kapetan Darijo Srna uoči susreta.

Utakmicu na Maksimiru sudit će portugalska sudačka postava na čelu s Arturom Diasom, a u preostala dva susreta u skupini sastaju se Norveška - Malta i Azerbajdžan - Italija.

Skupina H:
1. Italija 18
2. Norveška 16
3. Hrvatska 14
4. Bugarska 8
5. Azerbajdžan 6
6. Malta 2

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll