Reprezentacije

Prijateljski dvoboj uoči SP-a

Dva gola Perišića za
pobjedu protiv Malija

31.05.2014.
Dva gola Perišića za pobjedu protiv Malija
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

Izabrana vrsta Hrvatske odigrala je u Osijeku prijateljsku utakmicu protiv Malija te uoči odlaska u Brazil ubilježila pobjedu.

HRVATSKA - MALI 2:1 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Osijek, stadion Gradski vrt.

Sudac: Istvan Vad (Mađarska)

Strijelci: 1:0 - Perišić (15'), 2:0 - Perišić (64'), 2:1 - K. Traore (79')

Hrvatska: Pletikosa, Vida (od 60' Vrsaljko), Schildenfeld, Ćorluka, Srna, Vukojević, Rakitić (od 74' Modrić), Perišić (od 67' Rebić), Sammir (od 60' Kovačić), Olić (od 73' Eduardo), Mandžukić (od 60' Jelavić). Izbornik: Niko Kovač.

Mali: Diakite, Mah. N'Diaye (od 59' K. Traore), Diawara, Tamboura, I. Coulibaly, Yatabare, Doumbia, Toure, A. Traore (od 46' Mam. N'Diaye), Dicko (od 76' K. Coulibaly), Sako (od 76' Diarra). Izbornik: Henryk Kasperczak.


Hrvatska je na osječkom stadionu Gradski vrt u subotu svladala Mali, pred rasprodanim tribinama u susretu koji je bio izrazito humanitarnog karaktera.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je prije prvog sučevog zvižduka ček na 386.736 kuna načelniku općine Gunja Hrvoju Luciću, a dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović uručio je identičan ček izvršnom predsjedniku Crvenog križa Robertu Marktu. Izbornik Niko Kovač predao je ček na pola milijuna kuna načelniku općine Cerna Goranu Begoviću, za tamošnje prihvatilište, dok je ček na isti iznos kapetan Darijo Srna predao ravnatelju Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivici Rebiću.

Kovačevim izabranicima bio je to prvi test poslije odrađenih priprema u Bad Tatzmannsdorfu, a prije otvaranja Svjetskog prvenstva s Brazilom igrat će još s Australijom.

Nakon uvodnih prilika Olića i Perišića, Hrvatska je do pogotka stigla u 15. minuti dvoboja. Proigravanje Rakitića kroz sredinu iskoristio je Perišić te u situaciji jedan-na-jedan matirao Diakitea.

U preostalom dijelu prvog poluvremena obje su momčadi teže dolazile do šansi te se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom domaćina.

foto: Drago Sopta/HNS

Nastavak je susreta donio i nove prilike i novi pogodak Hrvatske. Nedugo nakon što je Vrsaljko pucao tik pored vratnice, Rakitić je izveo udarac iz kuta, Olić prebacio glavom na drugu vratnicu, a Perišić postigao svoj drugi gol na utakmici.

Gosti su do pogotka za konačnih 2:1 stigli u 79. minuti, zahvaljujući K. Traoreu i Diarri, a Hrvatska se okreće putu prema Južnoj Americi.

31.05.2014., Stadion Gradski vrt, Osijek
Suci: Istvan Vad (HUN), Robert Kispal (HUN), Oszkar Lemon (HUN)
Četvrti sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (CRO)
Hrvatska
2
Mali
1
1Stipe Pletikosa16Şoumaila Diakite
18Ivica Olić
73'
2Fousseini Diawara
7Ivan Rakitić
74'
13Idrissa Coulibaly
5Vedran Ćorluka21Mahamadou N'Diaye
59'
8Ognjen Vukojević3Adama Tamboura
4Ivan Perišić
17'
64'
67'
14Sambou Yattabare
17Mario Mandžukić
60'
19Birama Toure
11Darijo Srna7Abdou Trabore
46'
21Domagoj Vida
60'
6Tongo Doumbia
13Gordon Schildenfeld10Bakary Sacko
76'
26Jorge Sammir Cruz Campos
60'
11Nouha Dicko
76'
Pričuvni igrači
23Danijel Subašić1Germain Berthe
10Luka Modrić
74'
23Ousmane Coulibaly
6Dejan Lovren20Fantamady Diarra
79'
76'
9Nikica Jelavić
60'
8Mana Dembele
14Marcelo Brozović5Mamoutou N'Diaye
46'
20Mateo Kovačić
60'
9Kalifa Coulibaly
76'
24Šime Vrsaljko
60'
4Kalifa Traore
59'
25Igor Bubnjić18Samba Sow
22Eduardo Alves Da Silva
73'
27Duje Čop
28Mario Pašalić
29Ante Rebić
67'
Treneri
Niko KovačHenry Kasperczak

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu u Osijeku igra pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv nacionalne selekcije Malija.

Hrvatska - Mali
Prijateljska utakmica
31. svibnja 2014., 16:00
Osijek, stadion Gradski vrt

Osijek je ponovno lijepo ugostio najbolje hrvatske nogometaše, koji će u prijateljskom ogledu protiv Malija - 59. reprezentacije na Fifinoj ljestvici - brusiti formu za svjetsku smotru u Brazilu.

U prvoj jedanaestorici sigurno će zaigrati Mario Mandžukić, koji zbog crvenog kartona protiv Islanda nema pravo nastupa na otvaranju Svjetskog prvenstva, 12. lipnja protiv Brazila u Sao Paulu. Priliku s klupe, najavio je izbornik Niko Kovač, čekat će reprezentativci koji su nastupali za selekciju U-21 protiv Ukrajine, kao i Luka Modrić, koji se reprezentaciji priključio u petak.

"Nama je ova utakmica bitna, posebno zato što moramo vidjeti koje su nam opcije na lijevom beku. Znam da su dečki umorni od treninga, ali nadam se da je umor nestao i da će biti svježi", rekao je hrvatski izbornik uoči susreta.

Hrvatska je prvi dio priprema, poslije okupljanja u Zagrebu, odradila u austrijskom Bad Tatzmannsdorfu, a poslije utakmice s Malijem Niko Kovač će objaviti i konačni popis putnika za Brazil, na kojemu će biti 23 imena.

"Po završetku susreta reći ću igračima u svlačionici, a na konferenciji za medije obavijestit ću i javnost", pojasnio je izbornik.

Prihod od ulaznica iz Gradskog vrta Hrvatski nogometni savez donirat će za pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji, tako da je podrška hrvatskoj reprezentaciji ovoga puta uistinu podrška - Hrvatskoj.