Reprezentacije

Slomljen otpor Cipra

Mandžukić s dva gola
okrunio dobru
predstavu Hrvatske u
Puli

04.09.2014.
Mandžukić s dva gola okrunio dobru predstavu Hrvatske u Puli
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

Uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska je u prijateljskom dvoboju u Puli svladala Cipar s dva pogotka Marija Mandžukića.

HRVATSKA - CIPAR 2:0 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion Aldo Drosina, Pula.

Sudac: Marco Guida (Italija)

Strijelci: 1:0 - Mandžukić (18'), 2:0 - Mandžukić (58')

Žuti kartoni: Pašalić (63')

Hrvatska: Subašić, Strinić, Lovren, Ćorluka (od 69' Vida), Srna (od 78' Jedvaj), Modrić (od 61' Čop), Brozović, Kovačić (od 78' Pjaca), Halilović (od 69' Olić), Kramarić, Mandžukić (od 61' Pašalić). Izbornik: N. Kovač.

Cipar: Giorgallidis (od 46' Kissas), Mertakkas, Makris, Alexandrou (od 70' Aloneftis), Sielis, Artymatas (od 46' Kyriakou), Charalambous, Angeli, Charalambides (od 61' Makridis), Aresti (od 50' Nikolau), Efrem (od 53' Christofi). Izbornik: C. Christodoulou


Prvi nastup poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu hrvatska je nogometna reprezentacija odradila u Puli te svladala Cipar 2:0.

Razigrana i rastrčana Hrvatska od samog je početka prijetila ciparskim vratima, preko Halilovića, Kramarića i Kovačića, da bi u 12. minuti Brozović glavom pogodio okvir gola, a Halilović zamalo iznenadio Giorgallidisa iz slobodnog udarca.

Gledatelji na Aldo Drosini pogodak su napokon proslavili u 18. minuti, kada je Modrić izvrsnom loptom proigrao Kramarića, a mladi napadač Rijeke uposlio Mandžukića, kojemu nije bilo teško zaključiti akciju za vodstvo Hrvatske 1:0.

foto: Drago Sopta/HNS

Ciprani su pred Subašića stigli tek sredinom poluvremena s dva udarca iz kuta te prije odmora, kada Charalambides nije uspio realizirati dobar protunapad.

Prije poluvremena pokušali su još Kramarić, Halilović i Mandžukić, ali u nastavak je Hrvatska ušla s jednim pogotkom prednosti.

Izabranici Nike Kovača svoje su vodstvo udvostručili u 58. minuti. Nakon prodora i udarca Kovačića, Mandžukić je ponovno bio na pravom mjestu i zatresao mrežu za 2:0.

foto: Drago Sopta/HNS

U drugom su poluvremenu priliku u nacionalnom dresu dobili i Pašalić, Čop, Jedvaj i Pjaca - uz Kramarića u udarnoj postavi - a svoj je obol pobjedi dao i vratar Subašić, obranivši u 85. minuti udarac Christofija glavom iz velike blizine.

Hrvatsko je slavlje moglo biti i uvjerljivije, no Pjaca je naposljetku škaricama pogodio prečku. Kvalifikacijski ogled protiv Malte na zagrebačkom Maksimiru na rasporedu je u utorak, 9. rujna.

04.09.2014., Aldo Drosina, Pula. Gledatelja: 6000
Suci: Marco Guida (ITA), Alessandro Giallatini (ITA), Matteo Passeri (ITA)
Četvrti sudac: Marin Vidulin (CRO)
Hrvatska
2
Cipar
0
23Danijel Subašić1Antonis Giorgallidis
46'
5Vedran Ćorluka
69'
19Eleftherios Mertakkas
6Dejan Lovren20Antreas Makris
8Alen Halilović
69'
11Nektarios Alexandrou
69'
10Luka Modrić
60'
5Valentinos Sielis
11Darijo Srna
78'
18Kostakis Artymatas
46'
14Marcelo Brozović3Elias Charalambous
15Ivan Strinić6Angelis Angeli
17Mario Mandžukić
17'
58'
60'
10Constantinos Charalambides
60'
20Mateo Kovačić
78'
16Georgios Aresti
50'
22Andrej Kramarić17Giorgos Efrem
53'
Pričuvni igrači
1Ivan Vargić22Giorgos Loizou
12Lovre Kalinić12Tasos Kissas
46'
2Šime Vrsaljko13Konstantinos Makridis
60'
3Danijel Pranjić8Charalambos Kyriacou
46'
4Tin Jedvaj
78'
2Dossa Junior
9Nikica Jelavić14Vincent Laban
13Duje Čop
60'
15Marios Antoniades
18Ivica Olić
69'
4Giorgos Merkis
19Marko Pjaca
78'
9Dimitris Christofi
53'
21Domagoj Vida
69'
7Efstathios Aloneftis
69'
24Hrvoje Milić23Marios Nikolaou
50'
25Mario Pašalić
60'
60'
21Georgios Kolokoudias

U prvoj utakmici poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu, Hrvatska će u Puli odmjeriti snage s Ciprom, u prijateljskom dvoboju uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska - Cipar
Prijateljska utakmica.
4. rujna 2014. godine, 20:15
Pula, stadion Aldo Drosina

Izabranici Nike Kovača okupili su se u ponedjeljak kako bi se pripremili za dva ogleda, prijateljski s Ciprom u Puli i kvalifikacijski s Maltom u Zagrebu. Iako se još analizira nastup Hrvatske u Brazilu, došlo je "vrijeme za određene promjene" te je izbornik u reprezentaciju uveo nekoliko novih imena.

Dio će ih priliku dobiti upravo protiv Cipra, na stadionu Aldo Drosina, gdje će Kovač isprobavati njihove mogućnosti, ali i odmah uigravati momčad za maksimirsku utakmicu idućeg tjedna. Imat će pravo na šest zamjena.

"Neka osjete kako je nositi dres Hrvatske, to je nešto posebno i nije baš jednostavno. Moramo raditi svaki dan kako bismo došli do automatizacije. Nadam se da ćemo se nametnuti te diktirati tempo i događanja na terenu. Probat ćemo stvoriti što više prilika, kako bi povećali vjerojatnost da ćemo postići pogodak. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati protiv suparnika koji će se više braniti", najavio je hrvatski izbornik.

Cipar, 140. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, u Hrvatsku dolazi kako bi se što bolje pripremio za svoje otvaranje kvalifikacijskog ciklusa za europsku smotru u Francuskoj 2016. godine, protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Novi izbornik Pambos Christodoulou, koji je na klupu sjeo u siječnju, nacionalnu selekciju vodi na krilima procvata ciparskog klupskog nogometa, a nakon umirovljenja legendi Okkasa i Konstantinoua prije tri, odnosno dvije godine.

"Cipar je sigurno jači od Malte, imaju klub u Ligi prvaka te neke igrače u Europskoj ligi. Otežat će nam utakmicu, ali nadam se da će moji igrači pokazati pravo lice. Očekujem pobjedu te lijep i atraktivan nogomet", rekao je Niko Kovač dan prije susreta.

Dan poslije utakmice s Ciprom, hrvatski će reprezentativci imati slobodan dan, a potom se vraćaju treninzima i pripremama za Maltu.


 

 

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll