Reprezentacije

Dva gola za južnoameričko slavlje

Peruanci nadjačali
Vatrene u Miamiju

24.03.2018.
Peruanci nadjačali Vatrene u Miamiju
foto: Hard Rock Stadium
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U prvom nastupu u 2018. godini, hrvatska nogometna reprezentacija odmjerila je snage s Peruom, na stadionu Hard Rock u Miamiju, gdje je poražena 2:0.

PERU - HRVATSKA 2:0 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Stadion Hard Rock, Miami, SAD.

Sudac: I. Elfath (SAD)

Strijelci: 1:0 - Carrillo (12'), 2:0 - Flores (48')

Žuti kartoni: Cueva (27'), Brozović (29'), Yotun (56'), Vrsaljko (76')

Drugi žuti/Crveni karton: Yotun (75')

Peru: Caceda, Trauco, Santamaria, Advincula, Ramos (od 72' Araujo), Tapia (od 84' Pena), Cueva (od 64' Benavente), Yotun, Flores (od 67' Hurtado), Carrillo (od 77' Aquino), Farfan (od 88' Ruidiaz). Izbornik: R. Gareca.

Hrvatska: Subašić, Strinić, Ćorluka, Vida, Vrsaljko, Brozović (od 56' Kovačić), Rakitić, Modrić, Perišić (od 77' Rebić), Mandžukić (od 72' Pjaca), N. Kalinić (od 64' Kramarić). Izbornik: Z. Dalić.

Vatreni su ovogodišnji put u Sjevernu Ameriku otvorili ogledom s Peruancima na stadionu Hard Rock u Miamiju. Bila je to prva utakmica Hrvatske protiv te južnoameričke nacije, još jednog sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji, a obje su reprezentacije željele testirati mogućnosti uoči svjetske smotre.

Izabranici Zlatka Dalića tom su prigodom po prvi puta nosili novu gostujuću garnituru dresova, a naposljetku su više razloga za slavlje imali igrači pod vodstvom Ricarda Garece, koji su slavili s dva gola razlike.

Prvi su pogodak postigli nakon 12. minuta igre, kada je Carrillo iskoristio propust hrvatske obrane, pucao, a lopta se odbila od Vide i završila iza Subašićevih leđa. Uzvratio je Rakitić pokušajem iz slobodnog udarca, no rezultat se do poluvremena više nije mijenjao.

Nastavak su Peruanci otvorili vrlo dobro i već u 48. minuti stigli do drugog pogotka. Farfan se probio do kaznenog prostora te uposlio Floresa koji iz blizine trese mrežu za, pokazat će se, konačnih 2:0. 

Prigode su imali i sam Farfan te još jednom Flores, dok je Hrvatska najopasnija bila u samoj završnici susreta, koju je Peru zbog isključenja Yotuna odradio s igračem manje.

U tri je navrata pokušavao Kramarić, ali Caceda se nije dao svladati, a malo je nedostajalo Vrsaljku i Modriću za upis u listu strijelaca.

Sjevernoamerička turneja Vatrenih nastavlja se za četiri dana u Dallasu, kada je na rasporedu prijateljski susret s Meksikom.

23.03.2018., , Miami. Gledatelja: 46893
Suci: Ismael Elfath, SAD, CJ Morgante, USA, Adam Wienckowski, USA
Četvrti sudac: Ted Unkel, USA
Peru
2
Hrvatska
0
12Carlos Caceda23Danijel Subašić
4Anderson Santamaria2Šime Vrsaljko
77'
6Miguel Trauco3Ivan Strinić
8Christian Cueva
27'
4Ivan Perišić
77'
10Jefferson Farfan
88'
5Vedran Ćorluka
13Renato Tapia
84'
7Ivan Rakitić
15Christian Ramos
72'
10Luka Modrić
17Luis Advincula11Marcelo Brozović
29'
56'
18Andre Carrillo
12'
78'
16Nikola Kalinić
64'
19Yoshimar Yotun
56'
17Mario Mandžukić
71'
20Edison Flores
48'
67'
21Domagoj Vida
Pričuvni igrači
1Alejandro Duarte1Dominik Livaković
21Jose Carvallo12Lovre Kalinić
2Alberto Rodriguez8Mateo Kovačić
56'
3Aldo Corzo9Andrej Kramarić
64'
5Miguel Araujo
72'
13Tin Jedvaj
7Paolo Hurtado
67'
14Duje Čop
11Raul Ruidiaz
88'
15Marko Rog
14Andy Polo18Ante Rebić
77'
16Sergio Pena
84'
19Milan Badelj
22Nilson Loyola20Marko Pjaca
71'
23Pedro Aquino
78'
22Josip Pivarić
24Cristian Benavente24Filip Bradarić
25Luis Abram25Zoran Nižić
26Roberto Suicho26Mario Pašalić
27Luiz Da Silva
Treneri
Ricardo GarecaZlatko Dalić

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će svoju prvu utakmicu protiv reprezentacije Perua.

Peru - Hrvatska
Prijateljska utakmica
23. ožujka 2018., 20:30 (LT)
Stadion Hard Rock, Miami, SAD.

Vatreni su krajem prošle godine u doigravanju protiv Grčke izborili mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a pod vodstvom Zlatka Dalića krenuli su i u pripremno razdoblje za nastup u Rusiji.

Prva im je postaja Miami, gdje će po prvi puta u povijesti snage odmjeriti s Peruancima, također sudionicima svjetske smotre. Peru je vizu za Rusiju ovjerio pobjedom u doigravanju protiv Novog Zelanda (0:0, 2:0) te tako otišao na SP nakon 36 godina čekanja.

Izbornik Dalić jasno je postavio ciljeve na sjevernoameričkoj turneji: "Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje. 

"Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih. Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini", dodao je.

S preliminarnog su Dalićevog popisa putnika otpali Dejan Lovren i Matej Mitrović te Ivan Santini i Marin Leovac, a Peruance će predvoditi iskusni napadač Jefferson Farfan, suigrač Vedrana Ćorluke iz moskovskog Lokomotiva. Dokapetan Ćorluka ponovno je sudionik reprezentativne akcije nakon dugotrajne stanke.

Peru na najnovijoj Fifinoj ljestvici zauzima 11. mjesto, dok je Hrvatska na 15. poziciji.

Kao i prošle godine u Los Angelesu, hrvatski će reprezentativci imati snažnu podršku, a s iseljenicima su se družili i u Fort Lauderdaleu.

"Drago nam je da smo došli u Sjedinjene Američke Države, da se možemo približiti navijačima u iseljeništvu jer znamo da nam pružaju veliku podršku, što nam mnogo znači. Neka nastave biti uz nas, a mi ćemo na terenu dati maksimum, kako bismo predstavili Hrvatsku na najvišoj razini - kako protiv Perua i Meksika, tako i na Svjetskom prvenstvu", rekao je kapetan Luka Modrić.

Hrvatska će protiv Perua ujedno nositi novu garnituru dresova, koju su HNS i Nike predstavili u srijedu.

U nastavku sjevernoameričke turneje u ožujku, Hrvatska će 27. ožujka u Dallasu zaigrati protiv Meksika. U samoj završnici priprema za Svjetsko prvenstvo. 3. lipnja u Engleskoj igrat će protiv Brazila, a hrvatski će navijači reprezentativce moći ispratiti 8. lipnja u Osijeku protiv Senegala.