Reprezentacije

Preokret u drugom poluvremenu

Sharbini za vodstvo,
Messi za pobjedu:
Argentina svladala
borbenu Hrvatsku

12.11.2014.
Sharbini za vodstvo, Messi za pobjedu: Argentina svladala borbenu Hrvatsku
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava
  • Galerija

U prijateljskom susretu odigranom na Boleyn Groundu u Londonu, Hrvatska je povela protiv svjetskog doprvaka, no Argentinci su u nastavku došli do pobjede.

HRVATSKA - ARGENTINA 1:2 (1:0)
Prijateljska utakmica
Boleyn Ground, London.

Sudac: Andre Marriner (Engleska)

Strijelci: 1:0 - Sharbini (11'), 1:1 - Ansaldi (49'), 1:2 - Messi (57' - 11m)

Žuti kartoni: -

Hrvatska: Kalinić (od 89' Vargić), Vrsaljko, Jedvaj, Lešković (od 84' Mitrović), Leovac, Antolić, Badelj, Milić (od 71' Tomečak), Kovačić (od 46' Halilović), Sharbini (od 65' Jajalo), Čop (od 84' Rog). Izbornik: N. Kovač.

Argentina: Romero, Zabaleta, Fazio, Vergini, Ansaldi (od 76' Silva), Mascherano, Banega (od 70' Pereyra), Perez, Di Maria (od 76' Lamela), Messi, Aguero (od 62' Tevez). Izbornik: G. Martino.


Prijateljska utakmica finalista Svjetskog prvenstva i hrvatske nogometne reprezentacije koja nije bila u najjačem sastavu upriličena je na stadionu West Hama, a Hrvatska je argentinskim zvijezdama pružila čvrst otpor i pokazala se u vrlo dobrom svjetlu.

Hrabar hrvatski ulazak u utakmicu nagrađen je već u 11. minuti, kada je brzi napad povukao Mateo Kovačić i asistirao Anasu Sharbiniju, koji preciznim, prizemnim udarcem gađa suprotni kut Sergija Romera za vrlo vrijedno vodstvo, koje je nogometašima Nike Kovača dalo dodatnu dozu samopouzdanja.

foto: Drago Sopta/HNS

Iako je Argentina u nastavku prvog poluvremena češće prijetila, Hrvatska je bila dobro postavljena na terenu i čekala nove prilike iz protunapada.

Siguran je na svom golu bio Lovre Kalinić, koji je obranio udarce Sergija Aguera, Angela di Marija i Lionela Messija, a Aguero i Messi iz dvije su dobre prilike pucali pokraj gola.

No, izjednačenje je stiglo u prvim minutama drugog poluvremena, kada je pucao Cristian Ansaldi, a lopta se od Sergija Aguera odbila iza leđa hrvatskog čuvara mreže.

foto: Drago Sopta/HNS

Preokret je upotpunjen nepunih deset minuta poslije, kada je nakon izvrsnog proigravanja Messija Kalinić srušio Aguera u svom kaznenom prostoru. Barcelonina i argentinska desetka rutinski je realizirala udarac s 11 metara.

Do kraja utakmice odličnu je šansu propustio Carlos Tevez, koji je ušao s klupe, da bi deset minuta prije isteka vremena Messi pogodio okvir gola.

Izbornik Kovač u nastavku je priliku pružio još i Haliloviću, Jajalu, Tomečaku, Rogu, Mitroviću i Vargiću, te će odlučiti tko će od putnika za London putovati i na kvalifikacijsku utakmicu protiv Italije na San Siru u nedjelju.

foto: Drago Sopta/HNS

12.11.2014., Boleyn Ground, London. Gledatelja: 25000
Suci: Andre Marriner (ENG), Gary Beswick (ENG), Peter Kirkup (ENG)
Četvrti sudac: Lee Probert (ENG)
Argentina
2
Hrvatska
1
1Sergio Romero12Lovre Kalinić
89'
2Santiago Vergini2Šime Vrsaljko
3Christian Ansaldi
76'
4Marko Lešković
84'
4Pablo Zabaleta5Tin Jedvaj
7Angel Di Maria
76'
7Milan Badelj
8Enzo Perez10Anas Sharbini
11'
65'
10Lionel Messi
57'
13Duje Čop
84'
11Sergio Aguero
48'
62'
19Hrvoje Milić
71'
14Javier Mascherano20Mateo Kovačić
46'
17Federico Fazio21Domagoj Antolić
19Ever Banega
71'
22Marin Leovac
Pričuvni igrači
12Willy Caballero1Ivan Vargić
89'
21Nahuel Guzman6Matej Mitrović
84'
5Lucas Biglia8Alen Halilović
46'
6Nicolas Otamendi9Nikola Kalinić
9Gonzalo Higuain11Ivan Tomečak
71'
13Facundo Roncaglia14Mato Jajalo
65'
15Martin Demichelis15Ivan Strinić
16Roberto Pereyra
71'
18Marko Rog
84'
18Erik Lamela
76'
20Nicolas Gaitan
22Javier Pastore
23Carlos Tevez
62'
24Jonathan Silva
76'
Treneri
Gerardo MartinoNiko Kovač

Po treći puta u svojoj povijesti, hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Argentine.

Hrvatska - Argentina
Prijateljska utakmica
12. studenoga 2014., 20:45
Boleyn Ground, London.

Četiri dana prije kvalifikacijskog susreta s Italijom u Milanu, izbornik Niko Kovač povest će dio svojih reprezentativaca u prijateljski okršaj s viceprvakom svijeta, reprezentacijom Argentine, na stadionu West Hama u Londonu.

Stručni je stožer odlučio kako će dio reprezentativaca ostati u Zagrebu da bi se što bolje pripremio za važan dvoboj na San Siru, koji je označen kao prioritet, a ostali su otputovali na megdan momčadi Gerarda Martina, što će im biti sjajna prilika za dokazivanje protiv vrlo jakog protivnika.

foto: Drago Sopta/HNS

"Bez obzira tko je protivnik, bez obzira je li utakmica kvalifikacijska ili prijateljska, ključan je pristup. Želim da dečki daju 100 posto od sebe", ustvrdio je izbornik Kovač u najavi utakmice.

Ovoga je puta unaprijed poznata i udarna jedanaestorica Hrvatske, koju će činiti Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac ili Strinić, Antolić, Badelj, Milić, Kovačić, Sharbini i Čop.

Branič ukrajinskog Dnipra, Ivan Strinić, ima problema sa zadobivenim udarcem u rebra i ukoliko ne bude do utakmice spreman za nastup, zamijenit će ga Rijekin Marin Leovac, koji je po prvi puta dobio poziv u nacionalnu selekciju. Predviđeno je i da Alen Halilović na poluvremenu zamijeni Matea Kovačića.

"Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Sigurno ćemo se više braniti nego napadati i moramo biti kompaktni. Ako nas razvuku, bit će nam teško", analizirao je hrvatski izbornik.

Hrvatska je s Argentinom igrala već dvije prijateljske utakmice. U Zagrebu je 1994. godine remizirala 0:0, da bi 2006. godine u Baselu pobijedila 3:2. Na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, u posljednjoj utakmici grupne faze, Argentina je pobijedila 1:0.

Hrvatska se delegacija u Zagreb vraća u četvrtak, kada će izbornik Kovač objaviti koji igrači ostaju među kandidatima za put u Italiju.

galleryimg2
foto: Drago Sopta/HNS
scrollscroll