Reprezentacije

Poraz na otvaranju Skupine C

Rumunji nadjačali
mlade Vatrene

18.06.2019.
Rumunji nadjačali mlade Vatrene
foto: Drago Sopta/HNS
  • Izvještaj
  • Sastavi
  • Najava

U prvom susretu Skupine C Europskog prvenstva U-21 Hrvatska se sastala s Rumunjskom, koja je pobjedom 4:1 osvojila sva tri boda.

U-21: RUMUNJSKA - HRVATSKA 4:1 (2:1)
Europsko prvenstvo U-21, Skupina C.
18. lipnja 2019., Stadion San Marino, Serravalle.

Sudac: B. Madden (Škotska)

Strijelci: 1:0 - Puscas (11' - 11m), 2:0 - Hagi (14'), 2:1 - Vlašić (18'), 3:1 - Baluta (66'), 4:1 - Petre (90+3')

Žuti kartoni: Jakoliš (22'), Man (31'), Pascanu (33'), Manea (87')

Rumunjska: Radu, Stefan, Pascanu, Nedelcearu, Manea, Cicaldau, Baluta, Ivan (73' Coman), Hagi, Man (84' Olaru), Puscas (89' Petre). Izbornik: M. Radoi.

Hrvatska: Posavec, Sosa, Katić, Benković, Uremović, Moro (68' Ivanušec), Šunjić, Vlašić, Brekalo (14' Bradarić), Halilović (77' Murić), Jakoliš. Izbornik: N. Gračan.

foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela upisati prve bodove na europskoj smotri najboljih. U susretu s Rumunjima ubilježen je poraz rezultatom 4:1.

Već je u uvodnim minutama Posavec uspio zaustaviti opasan pokušaj Puscasa, a odmah je uzvratio Brekalo odmjerenim udarcem koji je prohujao pored vratnice. 

Igrala se osma minuta kada je Benković igrao rukom u kaznenom prostoru, a nakon pregleda snimke sudac pokazuje na bijelu točku. Precizan izvođač bio je Puscas, a samo tri minute poslije Hagi je kaznio propust hrvatske obrane te povisio na 2:0.

foto: Drago Sopta/HNS

Osim toga, Brekalo je morao izaći zbog ozljede - ušao je Bradarić - ali mladi Vatreni uspjeli su brzo smanjiti zaostatak. Vlašić je krenuo kroz sredinu prema naprijed te udarcem s ruba šesnaesterca pogodio za 2:1.

Prilika je bilo na obje strane i poslije tog pogotka, uključujući i slobodan udarac Halilovića koji je otišao iznad prečke, no Rumunji su na odmor otišli s prednošću jednog pogotka.

U potrazi za izjednačenjem Hrvatska je zaprijetila preko Mora, a uzvratili su Puscas i Hagi, koji je iz slobodnog udarca zatresao okvir gola. Igrala se 66. minuta kada je novu pogrešku Hrvatske u 3:1 pretvorio Baluta, pogodivši bliži kut.

foto: Drago Sopta/HNS

Za Hrvatsku su prije kraja susreta pokušavali još Jakoliš, Uremović i Murić, no Rumunjska je još jednom slavila pogodak - u sudačkoj nadoknadi, nakon pregleda snimke, konačni je rezultat postavio Petre.

Susretu su nazočili i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te izvršni direktor Marijan Kustić.

U drugoj utakmici prvog kola Skupine C sastaju se Engleska i Francuska, a Hrvatska će u drugom kolu snage odmjeriti s Francuskom - 21. lipnja u 21:00 sati, također u San Marinu.

foto: Drago Sopta/HNS

18.06.2019., San Marino Stadium, Serravalle. Gledatelja: 4035
Suci: Bobby Madden (SCO), Francis Connor (SCO), David Roome (SCO)
Četvrti sudac: Georgi Kabakov (BUL)
Rumunjska
4
Hrvatska
1
1Ionut Andrei Radu12Josip Posavec
9George Alexandru Puscas
11'
88'
10Alen Halilović
77'
5Ionut Nedelcearu4Ivan Šunjić
19Virgil-Andrei Ivan
72'
7Josip Brekalo
14'
17Alexandru Cicâldău
87'
8Nikola Vlašić
18'
6Cristian Marian Manea6Filip Benković
10Ianis Hagi
14'
3Borna Sosa
21Tudor Baluta
66'
20Nikola Moro
68'
4Alexandru Pascanu
33'
5Nikola Katić
8Dennis Man
32'
84'
9Marin Jakoliš
22'
3Florin-Bogdan Stefan2Filip Uremović
Pričuvni igrači
12Catalin Cabuz1Ivo Grbić
23Andrei Daniel Vlad23Adrian Šemper
16Dragos Nedelcu18Robert Murić
77'
15Ghita Virgil-Eugen15Branimir Kalaica
20Andrei Virgil Ciobanu17Toma Bašić
7Florinel Coman
72'
22Marijan Čabraja
11Adrian Tabarcea Petre
93'+3'
88'
16Toni Borevković
14Vlad Dragomir19Sandro Kulenović
2Radu Boboc11Luka Ivanušec
68'
13Ricardo Florin Grigore13Lovro Majer
22Darius Dumitru Olaru
84'
21Domagoj Bradarić
14'
18Adrian Rus14Kristijan Bistrović
Treneri
Matei Mirel Radoi (ROU)Nenad Gračan

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan održao je konferenciju za medije dan prije utakmice s Rumunjskom.

Zdravstveni bilten

"Zdravstveni problemi polako nestaju, mislim da poteškoća neće biti ni sa Šunjićem, ni sa Katićem, niti sa Benkovićem. Vlašić je ušao u trenažni proces prije desetak dana, osjeća se odlično i to je dobra vijest za sve nas"

Dan prije početka 

"S nestrpljenjem iščekujemo utakmicu, nakon ovih priprema jedva čekamo da natjecanje počne. Igrači su izuzetno motivirani, postoji velika želja i trebamo ući u utakmicu ozbiljno i disciplinirano, a tada naša kvaliteta može doći do izražaja"

Sjajna rumunjska generacija

"Rumunjska je izrazito kvalitetna momčad, prošla je kvalifikacije bez poraza te izbacila i Portugal, a sedmorica igrača već su im članovi seniorske reprezentacije. Sjajna su generacija s izuzetnim pojedincima, a posebno su opasni u improvizaciji. Imaju pravi nogometni duh te trebamo biti oprezni, igrati sa što manje grešaka. I mi i Rumunji volimo posjed lopte i nadmudrivanje na terenu" 

Navijačka podrška Rumunjskoj

"Igrači znaju da će biti dosta Rumunja na tribinama te da se moramo usredotočiti na ono što se zbiva na terenu. Što više navijača dođe, to bolje za sve, uvijek je lijepo vidjeti pun stadion"

Polufinale jamči Olimpijske igre

"Olimpijske igre nisu najveći nogometni događaj, ali su najveći sportski događaj. Svi imaju veliku želju upoznati najbolje sportaše na Olimpijskim igrama i svi su motivirani. Pokušat ćemo ostvariti taj cilj, no tu je 12 sjajnih reprezentacija i to nije nimalo lak zadatak. Posreći li nam se, možda iskusim Olimpijske igre i kao trener"

Zvijezda vodilja

"Neprestano komentiramo da nam zvijezda vodilja kroz turnir treba biti zajedništvo A-reprezentacije iz Rusije, na terenu i van njega. Uz to dolaze i rezultati"