Hrvatski nogometni klub Hajduk š.d.d.

Nikola
Vlašić

Nikola Vlašić
foto: HNS
pozicija:

veznjak

datum rođenja:

04.10.1997.

trenutni klub:

CSKA Moskva (RUS)

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS
  • Biografija

Klupska karijera:

 

Nikola Vlašić rodom je iz Splita, a svoje prve nogometne korake napravio je u NK Omladinac Vranjic. Priključuje se mlađim uzrasnim kategorijama Hajduka 2010 godine. Prvoj momčadi Hajduka priključen je u lipnju 2014. godine i u svom prvom nastupu zabija prvi gol u dresu Hajduka. Svojim nastupima i vrlo dobrim igrama zainteresirao je managere brojnih europskih klubova pa 2017. godine potpisuje ugovor s Evertonom. Nakon jedne sezone provedene u Engleskoj, odlazi na posudbu i kaljenje u CSKA Moskva (RUS) gdje se sjajnim igrama izborio da ga ruski velikan otkupi.

 

Reprezentativna karijera:

 

S nastupima u reprezentaciji započeo je u U-16 kategoriji te zatim biva redoviti član daljnjih uzrasnih kategorija hrvatskih reprezentacija s kojima sudjeluje kako u prijateljskim utakmicama tako i u kvalifikacijama za europska prvenstva. Protiv Meksika 2017. godine nastupio je po prvi puta i za A reprezentaciju Hrvatske. 

 

Igrački profil:

Nikola Vlašić slovi za jednog od najperspektivnijih hrvatskih krilnih napadača, a kroz svoje nastupe pokazao se i kao vrlo koristan na drugim ofenzivnim pozicijama u momčadi. Motorički je sposoban nositi se sa starijim i snažnijim igračima, izrazito je okomit u posjedu lopte, s preciznim i snažnim udarcem, ne libi se pucati iz svih pozicija, bilo nogom ili glavom.